cuina

RECEPTA ​​Coc amb nabius

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 6 d'abril de 2020 a les 09:20 |
Ingredients per a 12 persones:

4 ous

1 iogurt grec (el got del iogurt el farem servir desprès de mida)
2 gots de iogurt plens de llet (300 ml.)

1 got de iogurt ple d’oli gira-sol (125 grams)
2 gots de iogurt plens de sucre (250 grams)

4 gots de iogurt ple de farina (400 grams)
1 sobre de llevat en pols (Tipus Royal)
Un pessic de sal
Nabius, 30 grams
Sucre glaç per decorar

Material necessari:
1 motlle rectangular de 26 x 17 cm

Elaboració:

Aquesta recepta és la típica de les mesures en l’envàs de iogurt. (Coc ràpid de iogurt)

Enceneu el forn a 180 º C. I engreixeu el motlle.
El primer que farem és barrejar els ous amb el sucre, i blanquejar-los, un cop blanquejada la barreja anirem afegint tots els ingredients líquids: la llet, l’oli i el iogurt sense deixar de remenar, un cop ben barrejats anem a pels altres. Afegirem com una fina pluja, sense deixar de remoure, la farina, el llevat i la mica de sal i un cop tot barrejat omplirem el motlle.

Abans de posar el motlle al forn escampem els nabius per la superfície, i ja podem enfornar-lo a 180 º C durant 40 minuts aprox. Si la superfície es cou massa podem cobrir-la amb paper d’alumini per tal d’evitar que es torri massa. Per comprovar la cocció final farem la prova del escuradents; un cop cuit desemmotllem el pastís sobre una reixeta de pastisseria i el deixem refredar a temperatura ambient, un cop fred el decorem amb sucre glacé i ja li podem clavar un mos.

 

Participació