coronavirus

Dissenyen un sistema per proveir aire a dues persones alhora amb un sol respirador

El nou mòdul intel·ligent de distribució d'aire és fruit de l'aliança del Consorci Sanitari de Terrassa i Proton New Energy

per NacióDigital , 4 d'abril de 2020 a les 23:07 |
El Pavelló Vic Salut, a punt. | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consorci Sanitari de Terrassa i l'Empresa Proton New Energy, de Barberà del Vallès, han dissenyat un mòdul intel·ligent de distribució d'aire que s'annexa a respiradors convencionals i que permetria proveir a dues persones alhora amb un sol respirador. El projecte, que s'implementaria a UCI, augmentaria la capacitat d'atenció mèdica als centres sanitaris, ja que permetria atendre dos pacients de gravetat crítica de manera simultània.

L'enginy és un dispositiu que permet regular la quantitat d'oxigen i els valors específics per a cada pacient de forma independent.


Aquesta Terrassa s'han fet les primeres proves amb pulmons artificials al Consorci Sanitari de Terrassa i s'han obtingut resultats positius. Ara el Centre Tecnològic Leitat, el doctor Manel Balcells i el doctor Esteve Trias estan treballant en la certificació del dispositiu perquè es pugui implementar el nou distribuïdor entre els pacients crítics afectats pel coronavirus. 

Participació