coronavirus

Granollers canvia el sistema de plataformes de contenidors del centre per evitar que els ciutadans els hagin de tocar

Les plataformes mòbils de l'illa de vianants es substituiran per àrees de contenidors

per Redacció, 3 d'abril de 2020 a les 13:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir de dilluns que ve no s'instal·laran les 11 plataformes mòbils de contenidors d'escombraries de l'illa de vianants de Granollers. L'Ajuntament de Granollers ha informat que darrerament ha trobat bosses al terra, al voltant de les plataformes, "a causa del fet que algunes persones no volen obrir les tapes dels contenidors que són dins de la plataforma per por al contagi". Aquest fet, juntament amb la reducció dels residus recollits perquè moltes botigues estan tancades, ha portat, segons el consistori, a pendre aquesta decisió.

Per aquest motiu l'Ajuntament de Granollers substituirà cada plataforma per una àrea de contenidors en el mateix lloc, o bé caldrà desplaçar-se fins a una àrea propera habilitada temporalment, en tots dos casos amb contenidors de rebuig, orgànica, vidre, envasos i paper.


Les noves sis àrees que s'habilitaran són al carrer Sant Roc, plaça Maluquer i Salvador, carrer Ponent, plaça de l'Església, plaça Corona i carrer Marià Maspons. Els contenidors de rebuig tindran pedal i el d'orgànica disposen d'una boca gran i oberta, mentre que els d'envasos i paper no tindran gomes en les obertures. D'aquesta manera es facilitarà l'ús i s'evitarà tocar el menys possible els contenidors. 
 

D'altra banda, el consistori també ha explicat que el servei de recollida de roba en contenidors, que porten a terme entitats com Càrites, Dimas i Humana, ha quedat suspès temporalment fins a nou avís. Per aquest motiu es demana que qui tingui roba o sabates per dipositar en aquests contenidors, la mantingui a casa. 


 

Participació