coronavirus

​ VÍDEO «M'he curat del coronavirus»

Una de les primeres recuperades a l'Hospital de Granollers explica la seva experiència

per Jaume Ventura , 26 de març de 2020 a les 20:36 |L’Hospital de Granollers confirmava aquest dimecres la mort de 20 persones per coronavirus, però també la recuperació de 47 persones que han superat la malaltia. Una de les primeres recuperades és la Mar, una veïna de la Roca del Vallès que ja es troba descansant a casa després de gairebé un mes. "M'he curat del coronavirus", afirma. Aquesta bona notícia, però, s’ha vist solapada per la mort de la seva mare, que no va poder superar el virus.


La Mar explica, en declaracions a VOTV, que tot va començar el 3 de març, quan va tenir febre. Els metges li van diagnosticar grip, i després d’un moment en què semblava recuperar-se, va tornar a sentir-se molt malament. La van portar a casa els seus pares, una possibilitat que en un principi ella descartava perquè els dos són grans i al seu pare l’havien d’operar. Al final va acceptar perquè ella viu sola i estava molt dèbil. Després que operessin al seu pare, la seva mare va començar també amb febre i es va desmaiar, moment en què se la van emportar a l’Hospital de Granollers. La Mar no va tardar massa en seguir el mateix camí, perquè s’ofegava quan intentava caminar pel carrer. A l’hospital van quedar les dues aïllades, cadascuna en una habitació. Els anaven a veure la seca cunyada i el seu germà, que també va resultar infectat.

En un primer anàlisi, la Mar va donar negatiu, però en una segona prova es va confirmar que estava infectada. Els últims dies les van ingressar a les dues a la mateixa habitació, i ella va anar recuperant-se.


Ella destaca i agraeix profundament a l’Hospital de Granollers com les han tractat durant aquests dies: "A la meva mare i a mi ens han atès de forma sensacional. Jo he sortit victoriosa, la meva mare no ha tingut la mateixa sort. Però hem estat molt ben cuidades per infermers i infermeres i doctores", destaca.

I tot i els circumstàncies, la Mar dóna un missatge d’esperança i d’optimisme: "Vull dir a qui estigui infectat que segueixi lluitant, que te'n pots sortir. És cert que en els moments en què tens menys energia t'espantes, però has de tenir el cap serè, no tenir por i tranquilitzar-te", recomana.


Pel que fa als moments que ha viscut, en els que ha estat sis dies aïllada, la Mar explica que el seu punt feble sempre ha estat el coll i les vies respiratòries, però que no havia passat mai res igual al coronavirus. Relata que va començar amb tos i va seguir amb febre i una sensació de quedar-se sense energia i sense gana. 

Participació