coronavirus

Els hospitals del Vallès Oriental confirmen 42 morts i 74 altes de pacients pel coronavirus

Els centres de Granollers, Mollet i Sant Celoni tenen 222 infectats ingressats

per Redacció , 25 de març de 2020 a les 16:14 |
L'entrada a urgències de l'Hospital de Granollers. | Google Street View
Els tres hospitals del Vallès Oriental (Granollers, Mollet i Sant Celoni) han posat xifres aquest dimecres a la tarda a la pandèmia del coronavirus al Vallès Oriental. En total confirmen 42 morts i 74 altes de pacients pel coronavirus, a més de 222 infectats que actualment estan a les seves instal·lacions.

Per centres, l'Hospital General de Granollers té 123 casos positius ingressats i 20 defuncions  i 22 altes des de l’inici de la pandèmia; a l'Hospital de Mollet hi ha 88 casos positius ingressats i, des de l'inici de la pandèmia, s'han registrat 19 defuncions i 50 altes de pacients; finalment, l'Hospital de Sant Celoni compta amb 11 casos positius ingressats i 3 defuncions i 2 altes de pacients des de l’inici de la pandèmia.


El comunicat també explica que els centres "estan adaptant la seva activitat i la seva estructura per donar una millor resposta a la situació sanitària actual".

Pel que fa a l'Hospital de Granollers, s'anuncia l'ampliació dels llits de la Unitat de Cures Intensives fins a 46; es precisa que el 80% de la seva activitat hospitalària correspon a pacients positius o sospitosos de covid-19, i que per aquest motiu s’han habilitat diferents espais de l’hospital per donar una resposta més eficient a tots els ingressos; i que, a partir de demà 26 de març, tota l’activitat del servei maternoinfantil serà atès a Mútua Granollers, situada a la plaça de Pau Casals, s/n. Per tant, totes les urgències de Pediatria i d’Obstetrícia i Ginecologia, així com també l’atenció al part, es faran en aquest centre privat. A més, s'alerta que a partir del 26 de març i fins a nou avís, el Servei d’Urgències Centre romandrà tancat. 


Pel que fa a la Fundació Sanitària Mollet, s'enumera: l'ampliació de la capacitat d’hospitalització, que permetrà passar de 154 a 285 llits d’hospitalització gràcies a l’adaptació de l’Hospital de dia i de Consultes externes; un projecte de suport emocional per a professionals, pacients i famílies; i l'inici del projecte SuportCovid, "un programa d’atenció emocional per a professionals, pacients i famílies durant aquest període tan complex".

 

 

Participació