coronavirus

L'escola Joan Miró, de Canovelles, imprimeix pantalles protectores 3D per l'Hospital de Granollers

Diverses entitats del municipi estan recollint fons per adquirir equips de protecció individual

per NacióGranollers , 24 de març de 2020 a les 16:09 |
Una de les pantalles creades a Canovelles | Ajuntament de Canovelles
L'escola Joan Miró de Canovelles, que disposa d'impressores 3D, ha volgut sumar-se a les iniciatives solidàries per tal de combatre el coronavirus i està fabricant pantalles 3D fetes amb làmines transparents d'enquadernar i unes estructures impreses que s'ajusten al cap gràcies a la incorporació d'una goma. A mida que es van produint, les pantalles es lliuren a l'Hospital de Granollers en lots d'aproximadament 20 unitats.

La iniciativa compta amb la col·laboració de Make&Learn, un equip creatiu que ajuda a desenvolupar contingut educatiu vinculat a les disciplines Steam. A més, al projecte també hi participa una mare de l'escola i treballadora de l'Hospital de Granollers.


Segons ha precisat l'Ajuntament de Canovelles, el procediment per imprimir és lent. De fet, depenent del model, la impressió d'una sola pantalla pot arribar a trigar 3 hores. És per això que des de l'escola demanen la col·laboració d'aquelles persones que puguin disposar d'impressores 3D. Els interessats poden enviar un correu electrònic a mirosteam@escolajoanmiro.com i l'escola Joan Miró els facilitarà les plantilles per poder fabricar les pantalles protectores.

Altres iniciatives


No és l'única iniciativa solidària al municipi. L'Hogar Extremeño, la Casa de Andalucía, la colla de Diables, la colla de Gegants i l'AAVV de l'Avinguda Canovelles estan recaptant fons per adquirir bates, mascaretes i EPI's. El material que es pugui comprar amb els diners recaptats serà lliurat a professionals sanitaris o bé a altres professionals que han d'estar en contacte amb la ciutadania durant aquest període de confinament, com botiguers, professionals dels serveis municipals que fan atenció directa a persones vulnerables o Policia Local. Qualsevol persona que vulgui sumar-se a la iniciativa només cal que es posi en contacte amb qualsevol d'aquestes entitats.

Per la seva part, la colla de Gegants de Canovelles, en col·laboració amb la farmàcia Girbau i la farmàcia Font Altaba, ja ha realitzat dues entregues de termòmetres a l'Hospital de Granollers.


També cal destacar la campanya de recollida de bates i mascaretes realitzada per les associacions de pares i mares d'alumnes (AMPA) de les quatre escoles de primària i els dos instituts de Canovelles. Entre tots han aconseguit 558 bates, 500 guants i 1.500 davantals de plàstic. En aquest cas, tot el material ha estat lliurat a l'Hospital de Granollers, que ha engegat una campanya per tal de poder pal·liar la falta de recursos disponibles. 

Arxivat a:
Política
Participació