coronavirus

Manca de consens entre la plantilla de Correus de Granollers sobre les mesures aplicades per treballar durant el coronavirus

Alguns treballadors critiquen que no es fa prou, mentre uns altres creuen que sí

per Jaume Ventura , 24 de març de 2020 a les 20:01 |
L'oficina de Correus al centre de Granollers | Google Street View
Manca de consens entre els treballadors de Correus de Granollers sobre les mesures de seguretat per combatre el coronavirus. Alguns treballadors critiquen que no es fa prou, mentre uns altres creuen que sí.

Diversos treballadors de l’oficina de Correus, que prefereixen no dir el seu nom públicament, han criticat a NacióGranollers que no ha estat fins aquest dimarts al matí en què han rebut mascaretes i gel desinfectant, un material que porten demanant des de fa més d’una setmana. A més, asseguren que la quantitat de material que els han subministrat és insuficient. Els guants els van arribar fa uns dies, però lamenten que els primers que van rebre es trencaven amb facilitat i no els ajudaven.


Asseguren que se’ls ha recriminat que per repartir no cal mascareta, però aquests membres de la plantilla avisen que estan en contacte directe i continu amb els veïns, dels quals lamenten que no tots compleixen les normes de seguretat d’aquests moments. Des de l’empresa se’ls va dir que es rentessin les mans cada 45 minuts, però diuen que això amb tots els bars tancats, amb poques fonts i sense gel, era impossible. També asseguren haver rebut amenaces si no sortien a repartir.

A més, expliquen que els treballadors de més de 60 anys han estat enviats a casa, cosa que empitjora la situació perquè a alguns barris la feina s’està acumulant. Es troben que, al repartir un certificat urgent, el veïnat es queixa que també podrien distribuir la resta de correu.


El cas de l’oficina de Granollers no és l’únic que es viu, ni a Catalunya ni a Espanya. Divendres passat, diversos centres de Sant Cugat van tancar al confirmar-se diversos positius entre els treballadors. En el cas de Granollers lamenten que no hi ha hagut una resposta adequada, sobretot quan dos dels treballadors presentaven símptomes evidents d’haver desenvolupat la malaltia. No se’ls hi van fer les proves per confirmar-ho, però fins al cap d'uns dies de compartit espais no se’ls va enviar a casa. De moment, el que fan és repartir als barris parells i als senars de la ciutat en dia diferent, per no coincidir tots els treballadors al mateix espai a l’oficina.

Altres treballadors ho neguen


Un altre treballador de l'oficina, Eusebi Ibáñez, ha contactat amb NacióGranollers per negar aquestes afirmacions. Assegura que en cap moment se'ls ha obligat a sortir sota amenaces, nega que estiguin en contacte amb la gent perquè ho dipositen tot a la bústia i afirma que no hi ha cap barri sense repartir: "Al suspendre el repartiment de la tarda, aquests carters han passat a repartir al matí", afegeix. 

Un altre treballador, Albert M. R., es mostra en desacord amb la versió dels companys crítics. Ha reconegut a NacióGranollers que "és veritat que no tenim tot el material que hauríem de tenir, però hi ha gent que ho necessita més que nosaltres, com els metges i infermeres", que els primers guants es trencaven (i s'han substituït per altres millors" i que els companys de més de 60 anys han estat enviats a casa, però "de la mateixa manera que a d'altres empreses i com a altres companys que poden estar en risc".

A més, destaca que no s'ha recriminat a ningú que per repartir no cal mascareta i que l'empresa ha pres mesures com ara que cada dia treballi el 50% de la plantilla "per mantenir les distàncies", que no es té contacte amb els clients i que es deixa tot entregat a la bústia, inclosos els certificats. També destaca que "les notificacions no es porten a repartiment, estan retingudes fins a nova ordre. Només es reparteix el Servei Postal Universal".
 

 

Participació