coronavirus

Granollers ajorna els terminis de pagaments dels principals impostos i taxes

La Junta de Portaveus s'ha fet de forma telemàtica

per Redacció, 19 de març de 2020 a les 08:42 |
La Junta de Portaveus s'ha de fet de manera telemàtica | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Granollers ha acordat aquest dimecres diverses mesures econòmiques per minvar els efectes del coronavirus. L’equip de govern ha presentat en una Junta de Portaveus extraordinària feta per videoconferència un paquet de mesures encaminades a minvar els efectes sobre l’economia local causades per l’emergència sanitària del covid-19. 

Primer de tot, s'ajornen els terminis de pagament dels principals impostos i taxes municipals previstos en el calendari fiscal, començant per l'impost de circulació i els guals, el pagament dels quals havia començat aquesta mateixa setmana per als rebuts no domiciliats. També s'ajornen els pagaments dels rebuts domiciliats (vehicles i guals, Béns Immobles Urbans, Clavegueram, Escombraries domiciliàries, residus comercials, ocupació de béns de domini públic amb llocs de venda i publicitat; reserva d’espai a la via pública per establiments de característiques especials; taules i cadires; i parades del mercat setmanal.


En aquest sentit, el consistori granollerí ha anunciat que també s'ha decidit que es reduirà la quota de la part proporcional de la recollida de residus comercial (inclou comerços, restauració, autònoms i empreses) afectades per la impossibilitat d'obrir al públic. També es descomptarà la taxa de taules i cadires i la taxa de parades per mercat setmanal pels dies en què no s'ha pogut exercir l'activitat.

Pel que fa als estacionaments, el consistori ha anunciat que a més de la ja anunciada suspensió de la zona blava, es farà el mateix amb la verda.


El consistori també ha anunciat que "es facilitaran els ajornaments o fraccionaments amb plans individuals per cada ciutadà o empresa, en funció de la situació concreta"; que es podrà ajornar o fraccionar el pagament dels tributs de cobrament periòdic, prèvia sol·licitud i sense interessos, quan el pagament es faci dins de l'exercici 2020; i que no es cobraran les quotes equivalents als serveis municipals no prestats per l'aturada de l'activitat com les escoles bressol municipals o l'Escola Municipal de Música i Conservatori.

Finalment, el consistori ha destacat que "continuarà complint els terminis de pagament contrets amb els seus proveïdors".


Propostes dels grups de l'oposició

Diversos grups de l'oposició han fet arribar vàries propostes:

 

 

Participació