coronavirus

Les Franqueses confirma els primers casos de coronavirus al municipi

El consistori avisa que sancionaran qui desplaci pel carrer i incompleixi la normativa

per Redacció , 17 de març de 2020 a les 15:55 |
Un operari desinfectant els parquímetres de Vic. | Adrià Costa
Les Franqueses del Vallès ha confirmat aquest dimarts els primers casos del coronavirus Covid-19 al municipi. L'ajuntament, que no ha donat més detalls, ha emès un comunicat en què demana "màxima responsabilitat a la ciutadania per evitar la seva propagació".

El consistori ha insistit en recordar les que hi ha unes restriccions de mobilitat "que s’han de complir". També expliquen que, durant aquests dies, la Policia Local ha estat informant les persones que es desplaçaven pel carrer, però que a partir d'ara "com a conseqüència de la gravetat de la situació, es procedirà a sancionar les persones que incompleixin la normativa".


El consistori puntualitza que els els ciutadans només podran circular per la via pública, quan sigui imprescindible, per l'adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a instal·lacions sanitàries; desplaçament al lloc de treball per a la seva prestació laboral, professional o empresarial; tornar al lloc de residència habitual; assistència i cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables; desplaçament a entitats financeres i d’assegurances; per causa de força major o per situació de necessitat; qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, que haurà de fer-se individualment, llevat que s’acompanyi persones amb discapacitat o per una altra causa justificada.

Es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les anteriors activitats o per al repostatge en gasolineres o estacions de servei. 

Participació