coronavirus

Les empreses hauran de «paralitzar l'activitat» si hi ha risc de contagi del coronavirus

El ministeri de Treball insta a permetre als treballadors que abandonin el centre de treball si hi ha un risc "greu i immediat"

per NacióDigital, 5 de març de 2020 a les 00:18 |
Els propis treballadors podran prendre la decisió de paralitzar l'activitat | Europa Press
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El coronavirus continuarà condicionant l'economia. El ministeri de Treball ha emès un document en què assenyala que les empreses en què els seus treballadors es trobin en un risc "greu i immediat" de contagi del Covid-19 podran "prendre mesures organitzatives" per prevenir-lo. Entre aquestes mesures, el ministeri insta les companyies a permetre als treballadors "paralitzar l'activitat laboral" i, si cal, que aquests "abandonin el centre de treball".

El document afegeix que els propis treballadors podran prendre aquesta decisió, a través dels seus òrgans de representació, i que no podran ser represaliats per aquesta decisió, excepte en casos de "mala fe". A la vegada, matisa que la qualificació del "risc greu i imminent" de contagi ha de fer-se amb un criteri "restrictiu".


També es recorda que les empreses poden optar pel teletreball en aquesta situació, però es precisa que ha de ser una solució temporal, que no perjudiqui els drets dels treballadors, i que no els suposi un cost econòmic.

 

Participació