residus

Granollers inicia la substitució de 220 contenidors de residus

Només els de paper i cartró i envasos

per Redacció , 2 de març de 2020 a les 13:06 |
Els contenidors que es substituiran en aquesta fase són com els que es mostren en la fotografia | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir del dia 9 de març, i per espai aproximat de tres setmanes, Granollers portarà a terme la segona i última fase del nou sistema de recollida dels residus que obliga a que tots els contenidors estiguin situats al costat dret del carrer, segons el sentit de la circulació. Segons ha precisat l'Ajuntament de Granollers, el canvi afecta al voltant d'un centenar d'àrees de contenidors de la ciutat i la substitució d'uns 220 contenidors només de paper i cartró (blau) i envasos (groc). Així, en aquesta fase, es canviaran els contenidors en els barris de Can Bassa, Ponent, Can Gili, Congost, Pla de Baix i Palou, entre d'altres, on no es van canviar en la primera fase del mes de novembre passat.
 

Entre el 2 i el 6 de març, l'Ajuntament de Granollers portarà a terme tasques prèvies de preparació per a aquest canvi (senyalització espais on cal augmentar el nombre de contenidors, desplaçament d'alguns metres de l'àrea de contenidors existent, retirada i/o col·locació de fitons,...). Quan es faci el canvi d'ubicació de contenidors a la banda dreta es poden produir molèsties derivades d'aquesta tasca durant una nit, aproximadament entre les 20 h i les 6 h del matí següent.
 

Amb l'execució d'aquesta segona fase quedaran substituïts gairebé totes els contenidors de paper i cartró (blau) i envasos (groc) de la ciutat, ja que només quedaran pendents aquelles àrees que requereixen d'alguna actuació especial (obres, canvi de senyalització...).
 

Aquest canvi, que porta a terme el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, escurçarà el temps en què el camió recull el contenidor (de 3 minuts a 1 minut) i generarà menys cua de trànsit al darrera. A més, aquesta operació serà menys sorollosa que fins ara. A més, aquesta modificació contribuirà a que les àrees de contenidors estiguin més netes ja que es netejaran els desbordaments d'aquests residus que s'hagin produït en el mateix moment en què es fa la recollida dels contenidors. 
 
La primera fase del canvi a càrrega lateral es va fer el passat mes de novembre i va comportar la substitució de 240 contenidors, també de paper i cartró i d'envasos, d'un centenar d'àrees.

 

Participació