espais naturals

Comencen a recollir-se firmes per protegir l'espai natural del Montseny

Més de 200 persones acudiran al Parlament de Catalunya per ser nomenades fedatàries i començar a recollir suport per la proposició de llei

per NacióDigital, 28 de febrer de 2020 a les 16:45 |
Primera nevada de l'any al Montseny | Miquel Comas Dorca
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una iniciativa legislativa popular (ILP) promoguda per la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, juntament amb altres entitats ecologistes, començarà a recollir firmes per protegir l'espai natural del massís que aglutina territoris del Vallès Oriental i Osona. Va ser admesa a tràmit per la Mesa del Parlament i el següent pas per a la iniciativa és aconseguir 50.000 firmes en un marge de 120 dies. Si s'aconsegueix aquest objectiu, el Parlament de Catalunya sotmetrà aquesta proposta a debat.

L'objecte d’aquesta proposició de llei és definir jurídicament diferents nivells de protecció dins de l'espai natural del massís del Montseny, espai amb una incalculable riquesa biològica i que es troba en constant amenaça. El massís actualment compta amb una protecció molt feble que ve donada pel Pla especial del Parc Natural de 1977, norma de rang reglamentari que ha

quedat manifestament obsoleta i insuficient.

Amb aquesta iniciativa, es pretén dotar al Parc Natural de l'empara i blindatge d’una Llei, amb uns nivells de protecció superiors als que ha gaudit històricament, basada en les figures de Parc Natural, Paratge Natural d'Interès Nacional i Reserves Naturals Integrals, que s'adeqüen en major mesura a la realitat de l'espai natural, que, entre d'altres coses, serveix d'hàbitat a una espècie amenaçada i única en el món: el tritó del Montseny.

 

Participació