infraestructures

Adif adjudica la redacció del projecte de cobriment de la via del tren a Granollers

L'encarregada serà l'empresa TPF Getinsa Euriestudios per un import de 890.385 euros

per Redacció, 27 de febrer de 2020 a les 14:20 |
El projecte estudiarà el cobriment de la via entre els carrers Josep Umbert i Agustí Vinyamata. | Google Maps
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha anunciat aquest dijous que ha adjudicat la redacció del projecte de cobriment de la via del tren a Granollers. En una nota pública, anuncien que l'objectiu és "determinar la solució constructiva més idònia pel cobriment del corredor ferroviari entre els carrers Josep Umbert i Ventura i Agustí Vinyamata, situat en la línia d'ample convencional Barcelona-Granollers-Girona-Portbou, sense modificar l'actual rasant sense modificar l'actual rasant de vies". D'aquesta manera, afegeixen, "es pretén aconseguir una plena integració de la infraestructura en la trama urbana, un fet que permetrà una completa permeabilitat del sistema ferroviari".

Adif precisa que la redacció dels projectes "determinarà una alternativa viable per a la construcció d'un fals túnel diàfan amb una única llum capaç d'albergar un feix de 4 vies i amb una coberta transitable, tant per a vehicles com per a vianants".


L'administrador també explica que es projectarà una reordenació de l'estació de Granollers-Centre i que fins i tot es contempla "el trasllat de les actuals instal·lacions de manteniment a un nou espai lateral per apilament de material i en què es construiran els nous edificis destinats als equips de manteniment de la via, electrificació i instal·lacions de seguretat i comunicacions". Per fer-ho es dissenyarà un nou accés viari a aquestes instal·lacions, l'ampliació d'una carretera d'accés a Granollers, un pas de servei sobre les vies, la ubicació de noves talperes i la "minimització de les afectacions als serveis urbans".

Finalment, Adif explica que per a la redacció dels projectes "es tindran en compte les solucions plantejades, aixó com altres condicionants, garantint la compatibilitat amb altres actuacions ferroviàries en diferents escenaris futurs i considerant els aspecets constructius, d'explotació i de manteniment".


El contracte ha estat adjudicat a l'empresa TPF Getinsa Euroestudios per un import de 890.384,7 euros, IVA inclòs, i té un plaç d'execució de 14 mesos.
 

 

Participació