memòria

​Una exposició de l'Arxiu de Granollers mostra en imatges el paper relegat de la dona sota el franquisme

La mostra es podrà fins al 15 de maig i forma part del programa d'actes del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

per Redacció, 27 de febrer de 2020 a les 14:08 |
L'exposició es pot veure al vestíbul del consistori | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimecres s'ha obert al vestíbul de l'Ajuntament de Granollers una nova exposició de l'Arxiu Municipal. Sota el títol El paper relegat de la dona sota el franquisme, la mostra recull una quinzena de fotografies de la dècada dels anys 50 que, segons informa el consistori, "il·lustren com el règim tradicionalista i catòlic va constrènyer la vida d'unes quantes generacions de dones a l'àmbit de la llar, a la cura de la família i a la submissió a l'home, impedint-los el desenvolupament íntegre com a persones". 

Les fotografies d'aquesta exposició mostren també els límits que la dona tenia en l'esfera pública. Es poden veure la participació en actes religiosos, la feina en algunes fàbriques tèxtils com Can Sauquet i Roca Umbert, on la dona tenia assignats uns oficis molt concrets i de menys categoria; o la dona exercint com a mestra o infermera, activitats relacionades amb el benestar dels altres. Durant el franquisme les dones a penes formaven part de la dimensió social i política de la ciutat. De fet, no va ser fins al 1974 que Granollers va tenir la primera dona regidora en període franquista. 


La mostra fotogràfica es podrà visitar fins al 15 de maig al vestíbul de l'Ajuntament i forma part de la programació amb motiu del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones. 

 

Participació