mobilitat

Granollers prohibirà la circulació amb patinet elèctric als menors de 14 anys

L'equip de govern portarà al ple de dimarts una reforma de l'ordenança de circulació

per Redacció , 21 de febrer de 2020 a les 14:45 |
Un patinet elèctric. | Adrià Costa
Granollers portarà a debat, al ple del pròxim dimarts, l'aprovació d'un reglament municipal per a l'ús de vehicles de mobilitat personal. Segons explica VOTV, l'equip de govern preveu que la Direcció General de Trànsit (DGT) aprovi una llei per aquest tipus de vehicles, que inclouen els patinets elèctrics, però que prefereixen aprovar inicialment la nova normativa municipal.

En aquest sentit, el text del consistori granollerí segueix algunes de les recomanacions de la DGT, per la qual cosa qui utilitzi un patinet elèctric no ho podrà fer ni amb auriculars ni utilitzant el telefon mòbil. Si se circula de nit s'hauran de portar llums o elements reflectants, i mai podrà circular més d'una persona.


A més, segons especifica SomGranollers, el consistori proposa que els patinets només puguin anar per la vorera, sempre que això permeti un mínim de tres metres d'espai lliure. Podran circular per l'illa de vianants, però només en horaris de càrrega i descàrrega (de 12 de la nit a 11 del matí, de les 13:30 a les 4 de la tarda i de les 20:45 a les 12 de la nit), menys els dijous de mercat. Només podran circular-hi a 10 quilòmetres per hora, mentre que a la calçada aquesta velocitat pujarà fins els 25 km/h, teòricament la seva velocitat màxima.

Pel que fa a l'edat per poder utilitzar els patinets elèctrics, la normativa granollerina la fixarà en un mínim de 14 anys, i que l'ús del casc sigui obligatori fins els 16.


Les sancions per incomplir la normativa aniran dels 100 als 200 euros.

 

Participació