salut

Ciutadans demana al Parlament que es reobri el servei de Pediatria al centre de Granollers

La formació aposta per "apropar les estructures als barris, en lloc d'un model hospitalocèntric"

per Redacció , 22 de febrer de 2020 a les 11:45 |
La diputada de Ciutadans al Parlament, Blanca Navarro, durant la comissió de Salut | Ciutadans
"A Granollers s'està retallant el nombre de professionals sanitaris i es tanquen o s'allunyen centres i serveis en detriment dels pacients, com ara els nens, que necessiten una millor atenció pediàtrica". Així s'ha expressat la diputada de Ciutadans al Parlament, Blanca Navarro, durant la comissió de Salut del Parlament, en què ha apostat per "aproximar-se a les necessitats dels ciutadans, apropant les estructures als barris, en lloc d'un model hospitalocèntric".

Segons informa la formació en un comunicat, la diputada taronja ha recordat que "el malestar que ha generat que el servei de pediatria del CAP Vallès Oriental hagi desaparegut" i que els pacients hagin de ser atesos al CAP Sant Miquel. En aquest sentit, Navarro ha afegit que "la precarietat i la falta de disponibilitat de professionals no només afecta els més petits, tots els pacients veuen com cada vegada les freqüències de visites són més espaiades i les ràtios de professionals més baixes, el que redunda en un sistema sanitari de pitjor qualitat".


Navarro, en el si de la comissió de Salut, ha defensat una proposta de resolució presentada per Cs perquè "es reobri el servei de pediatria del CAP Vallès Oriental i que es millori l'atenció pediàtrica a la ciutat incrementant el nombre d'hores exercides pels professionals", una proposta que ha estat rebutjada pel vot desfavorable dels partits separatistes i l'abstenció dels socialistes.

 

Participació