medi ambient

​La recollida selectiva creix un 3% a Cardedeu i el rebuig es redueix en 200 tones

S'han recollit 50 tones més de paper i cartró respecte el 2018

per Redacció, 20 de febrer de 2020 a les 10:34 |
La recollida selectiva augmenta a Cardedeu. | Ajuntament de Cardedeu
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La recollida selectiva a Cardedeu ha crescut, aquest any 2019, un 3% respecte de l'any anterior i suposa ja el 43%, sumant tots els residus recollits selectivament, amb una xifra superior a les 3.500 tones.

Segons explica l'Ajuntament de Cardedeu en un comunicat, en general, totes les fraccions han crescut pel que fa a la recollida selectiva, tot i que els augments més destacables han estat en el paper i cartró, amb prop de 50 tones més recollides el 2019 respecte de l'any 2018, i en els envasos, que han pujat en 33 tones. Respecte a la fracció d’orgànica, l’augment ha estat de 15 tones més respecte de l'any 2018 i, pel que fa al vidre, d’unes 5 tones i mitja més. 


En relació a la recollida d'oli, el consistori precisa que l'any 2019 s'han dipositat als receptacles aproximadament 190 litres més d’aquest líquid; mentre que els contenidors de roba han encabit una xifra superior als 1.100 quilos més de tèxtils que el 2018.

Una altra de les dades significatives i positives d'aquest 2019 respecte de l'any anterior és la reducció de 200 tones de la fracció de resta o rebuig, aquella que no es recull selectivament i que, per tant, no és reutilitzable.  El consistori explica que es treballa en la reducció d’aquest residu, els costos de la gestió del qual és previst que augmentin considerablement any rere any, segons ha informat l’Agència de Residus de Catalunya.


Tot i aquestes bones dades, encara queda camí per recórrer per assolir l'objectiu fixat per la Unió Europea de reciclar el 50% de brossa l'any 2020. Des de l'Ajuntament de Cardedeu s'anima "a la col·laboració de la ciutadania per tal de treballar plegats en la prevenció de residus i en l'augment de la recollida selectiva". 

 

Participació