model de ciutat

L'Ajuntament de Granollers avança que el Pla d'Actuació Municipal presenta mil actuacions

El PAM serà presentat aquest dijous al vespre

per Redacció , 19 de febrer de 2020 a les 19:02 |
Imatge de la presentació del PAM, l'any 2018. | Ajuntament de Granollers
Aquest dijous l'equip de govern de Granollers presenta el Programa d'Actuació Municipal (PAM) per als propers quatre anys, en un acte al Museu de Granollers al que no assistiran els grups de l'oposició.

L'Ajuntament granollerí ha avançat aquest dimecres que el pla està estructurat en 10 eixos, 50 objectius i 1000 actuacions que es desenvoluparan fins al 2023 a la ciutat. En aquests anys, segons una nota del consistori, es preveuen 40 milions d'inversió, amb fons propis i d'altres administracions: "I només per aquest any 2020, el pressupost municipal és de 90 milions d'euros", recorden.

 
També destaquen que aquest programa té una vinculació amb els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) tal com estableix l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, amb la qual l'Ajuntament es compromet a treballar.


L'equip de govern destaca que volen fer de Granollers "una ciutat inclusiva, transformadora, compromesa i sostenible". I afegeixen: "Inclusiva, per fer una ciutat que no oblidi a ningú, construïda des de la diversitat; que té cura de totes les persones, sense oblidar ningú; que fa a l'àmbit transformador; També "amb espais públics que cohesionen en una ciutat que és educadora i creativa i que té identitat; compacta amb un espai públic que cohesiona; ciutat educadora; ciutat creativa i amb identitat; i amb competitivitat econòmica i un comerç dinàmic i singular.

Finalment, destaquen que els actuacions tenen a veure amb Granollers com una ciutat compromesa i sostenible: "Perquè volem viure-hi de forma plena i participativa, contribuint a la construcció d'un món més just i sostenible; amb un nou model energètic per combatre el canvi climàtic; una administració oberta i transparent; i compromesa per un món més just i sostenible".


A partir de divendres 21 de febrer, es podrà consultar el programa i els projectes que es desenvoluparan en els propers anys en aquesta web.

 

Participació