ciutadania

Granollers revisa el padró durant el procés de preinscripció escolar per evitar falsos empadronaments

Ja s'han fet les primeres xerrades informatives per a famílies sobre els períodes de preinscripció

per Redacció , 18 de febrer de 2020 a les 23:00 |
La primera xerrada informativa s'ha fet aquest dilluns al Cinema Edison. | Ajuntament de Granollers
L'Ajuntament de Granollers ha informat que aquest any, durant la campanya de preinscripció escolar, la Comissió de Garanties d’Admissió de la ciutat torna a treballar en la revisió del padró per evitar falsos empadronaments al municipi. D’aquesta manera s’activen, d’ofici, visites domiciliàries per comprovar la veracitat de les dades que consten en les preinscripcions i també en aquells casos en què es rep alguna denúncia.

El consistori ha aprofitat per recordar que, en el moment de presentar la sol·licitud de preinscripció escolar, la falsedat o el frau en les dades al·legades o en la documentació aportada "comporta la invalidació dels drets de prioritat i fins i tot, si s’escau, la pèrdua de la plaça assignada". En aquest cas, afegeixen, el Departament d'Educació comunica a l'autoritat competent el fet perquè aquesta adopti les mesures oportunes en relació amb la responsabilitat que correspongui, tant a la persona sol·licitant com a la persona que hagi emès la documentació acreditativa.


De moment, els centres educatius de la ciutat preparen les jornades de portes obertes per al proper curs 2020/2021. Un centenar de persones han assistit aquest dilluns a la primera xerrada informativa per a famílies sobre el període de preinscripció i matrícula per al proper curs. Aquesta primera trobada celebrada al Cinema Edison ha anat a càrrec dels directors i directores dels instituts públics de Granollers.

La segona xerrada s'ha fet aquest dimarts a la sala d’actes del Museu de Ciències Naturals. S’hi ha ofert informació sobre la preinscripció i la matrícula als centres d’educació infantil i primària. L’acte ha anat a càrrec de membres de la Comissió de Garanties d’Admissió de Granollers i ha inclòs la xerrada Vuit orientacions per triar escola a càrrec d'Anna Ramis, mare, mestra i pedagoga. 


A final d’aquest mes de febrer començaran les sessions informatives i les jornades de portes obertes a les escoles, instituts i centres concertats de Granollers per al proper curs 2020/2021 Aquestes sessions i visites s’allargaran durant el mes de març. El calendari es pot consultar en aquest enllaç

 

 

Participació