mobilitat

Les Franqueses instal·larà un radar de tram a Llerona per substituir el foto-vermell

El consistori diuen que, d'aquesta manera, continuaran amb l'objectiu de la pacificació

per Redacció, 14 de febrer de 2020 a les 10:19 |
Un dels semàfors de foto-vermell existents a les Franqueses. | Ajuntament de les Franqueses del Vallès
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de les Franqueses del Vallès ja sap com substituirà el sistema de foto-vermell que es va comprometre a anar retirant. Tal i com ha avançat VOTV, el consistori instal·larà un radar de tram a la carretera de Llerona, entre l'ajuntament i la rotonda que hi ha abans de la zona dels Gorchs. El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Antoni Marín, ha explicat a la televisió pública comarcal que amb l'aplicació d'aquest sistema "es continua amb l'objectiu que tenia el foto-vermell, que era la pacificació de la via, i no pas la de sancionar".

Es dona el cas que el contracte amb l'empresa responsable de la instal·lació del foto-vermell, Aplicaciones Eléctricas ENE, ja ha finalitzat, i el consistori franquesí ha assumit el filtratge de les imatges del foto-vermell. Per fer-ho, es farà un contracte menor amb una empresa perquè assumeixi la gestió. El filtratge de les imatges serà responsabilitat de la policia local i la instal·lació serà propietat municipal, un fet que permetrà estalviar-se que l'empresa es quedi amb un 20% de l'import de les sancions.


El portaveu de la Plataforma d'Afectats per les Multes (PAM), Josep Alarcón, ha valorat a NacióGranollers la instal·lació del nou sistema: "Si l'han de posar, que el posin, però que estigui ben regulat. Nosaltres ens queixem precisament que hi hagi ajuntaments que es vulguin lucrar amb sistemes que no estan regulats. I el foto-vermell no està sotmès a cap tipus de control", ha destacat. 

Precisament la data de finalització del contracte de l'anterior empresa ha generat crítiques per part de la PAM. Alarcón diu que el contracte va acabar el 17 de gener, per la qual cosa ja no tindria cobertura legal per multar, però Marín defensa que la data correcta és el 9 de febrer.

 

 

Participació