cuina

RECEPTA Costellam de porc als cítrics

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 8 de febrer de 2020 a les 11:38 |
Costellam de porc als cítrics. | Manel Baxerias
Ingredients per a 4 persones:

1,300 kg de costella de porc en una sola peça o bé tallada pel mig

1 gra d’all
El suc de 2 taronges, reservant-ne la pell de una taronja

1 suc de 1 llima, reservant-ne la pell
5 grams de gingebre fresc

80 grams de mel
Oli d’oliva
Pebre negre
Sal

Elaboració:

Salpebreu el costellam i el poseu en una safata per anar al forn, poseu un fil d’oli d’oliva a la base de la safata i per sobre de la costella i tapeu-la amb paper d’alumini. Poseu la safata al forn que prèviament haureu escalfat a 130ºC. No Farem una cocció a baixa temperatura.

Mentre la carn es cou al forn, pelareu amb un pelador la pell de una taronja i la de la llima sense la part blanca, i les talleu en tires molt fines reservant-les. Poseu en un bol l’all tallat ben petit, juntament amb el gingebre ratllat o tallat molt petit incorporeu el suc del cítrics, la mel i la meitat de les pells tallades, reserveu.

Quan la carn comenci a estar tendra aprox. als 90 minuts, donem la volta al costellam, traiem el paper d’alumini, augmentem la temperatura a 160ºC  i comencem a pintar-la amb el macerat de cítrics  per aromatitzar-lo, aquest procés el repetirem cada quart d’hora fins que comprovem que sigui ben cuit i ja tingui un bon color. Per decorar servirem el costellam  amb la resta dels bastonets de cítrics reservats. El total de forn en aquest cas a sigut de 2 i 1/4 h.

 
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta, macarrons
Participació