partits

​Pubill, Esteban i Grau deixen el PDCat de la Garriga

Els tres regidors volen seguir a Junts

per Jaume Ventura , 7 de febrer de 2020 a les 14:14 |
Jordi Pubill, Joan Esteban i Juliet Grau. | Ajuntament de la Garriga
El passat mes d’abril s’anunciava que Solidaritat s’integrava a la llista de Junts per la Garriga de les eleccions municipals que s’havien de celebrar el mes de maig. D’aquesta manera, PDCat, la formació independentista i un grup d’independents formaven una llista que aspirava a tornar a guanyar tot i la sortida de l’exalcaldessa Meritxell Budó. Els resultats no van ser els esperats, i Junts és des de fa uns mesos el principal partit de l’oposició, amb sis regidors. Ara, però, Junts afronta un futur incert. Segons ha pogut saber VOTV, qui va ser alcalde durant uns mesos, Jordi Pubill, juntament amb els encara regidors Joan Esteban i Juliet Grau, han abandonat el PDCat. Només estan a l'espera que el partit, a nivell comarcal, accepti la decisió.

Pubill i Grau han confirmat a VOTV la decisió. Ho justifiquen per la situació d’indefinició que, segons lamenten, viu el PDCAT a nivell general. Asseguren que volen dedicar els seus esforços al municipalisme i diuen que no estan còmodes si ho han de fer amb les sigles del Partit Demòcrata Europeu Català. Un d’ells també reconeix que han hagut de passar el que anomena “temps de dol” per no estar al govern municipal, i que s’estan "adaptant" a l’oposició. Alhora, però, defensen que no tenen cap problema amb la resta de companys de Junts.


Precisament ara falta veure què passa amb els tres regidors dins la marca de Junts per la Garriga. El president de l’agrupació local del PDCAT, Albert Jiménez, ha explicat a Vallès Oriental Televisió que està prevista una reunió per intentar fer canviar d’opinió als tres regidors. Destaca que Junts va néixer per agrupar diverses sensibilitats, però que si es confirma la sortida demanaran als tres regidors que renunciïn a les sigles del partit.

 

Participació