integració

​Granollers lidera un nou projecte europeu per a la inclusió de joves vulnerables a través de l'esport

7 socis europeus s'han trobat a localitat francesa de Grigny per iniciar l'anomenat 'Sport!Op!'

per Redacció , 7 de febrer de 2020 a les 13:57 |
Presentació d''Sport!Op!' a Grigny. | Ajuntament de Granollers
Aquest dimecres i dijous s'ha fet a la localitat francesa de Grigny la primera trobada dels socis europeus que formen part del nou projecte Sport!Op! Opportunities for inclusion of vulnerable youth through sport, que s'emmarca en el programa Erasmus+Sport. Granollers és un d'aquests 7 socis i, a més, és l'encarregada de liderar aquest projecte que, segons el consistori, té com a principal objectiu la inclusió de joves vulnerables a través de la pràctica de l'esport. A més de la capital del Vallès Oriental, participen en aquest projecte la Universitat de Barcelona; l'Ajuntament de Grigny; el centre educatiu de la localitat belga de Ieper; el club d'handbol suec de Lund, Lugi Handball; l'entit esportiva croata de Zagred, HASK Mladost; i Sarajevo Marathon, entitat esportiva de Sarajevo.

Sport!Op! tot just s'inicia i durarà fins al juny del 2022, quan es farà a Granollers la conferència final del projecte. La iniciativa neix amb el repte de "desenvolupar estratègies locals basades en la comunitat tot fent servir l'esport com a vehicle d'inclusió social". D'aquesta manera, el projecte se centrarà en infants i joves, especialment noies, socialment vulnerables, d'entre 8 i 20 anys. La franja d'edat variarà en funció de cada territori.


Així, s'analitzaran les necessitats i els beneficis de les activitats esportives com a estratègies d'acció socioeducativa i, a partir d'aquí, els socis del projecte desenvoluparan i posaran en pràctica activitats esportives amb infants i joves. Les diverses experiències serviran per definir una proposta socioeducativa específica que es pugui aplicar en altres municipis i contextos.

 

Participació