menors

​Les Franqueses ha rebut 300 al·legacions pel centre de menors de Can Santa Digna

L'alcalde, Francesc Colomé, diu que que cal estudiar-les i respondre-les correctament

per Redacció , 4 de febrer de 2020 a les 17:48 |
Can santa Digna, a les Franqueses del Vallès. | Fundació Mercè Fontanilles
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La setmana passada coneixíem que els menors que s’haurien d’allotjar a Can Santa Digna, a les Franqueses del Vallès, ho fan al que va ser l’antic convent de la Roca mentre no s’acaba de resoldre el projecte. L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha explicat aquest dimarts a VOTV que el pla especial d’aquest centre de menors ha rebut 300 al·legacions, i que el consistori treballa per estudiar i respondre correctament a cadascuna d’aquestes instàncies.
 

"La propietat va demanar desenvolupar un pla especial que ha rebut més de 300 al·legacions. Tot té un tràmit i és lent. Si ja la Generalitat va lenta, el mateix passa si entren 300 instàncies a l'ajuntament. Cal estudiar i respondre bé, sempre a nivell juridic", ha explicat Colomé. El batlle també ha destacat que aquest número d'al·legacions mostren que hi ha "una oposició forta" d'un col·lectiu i ha precisat que les al·legacions no només són de veïns de Can Santa Digna. També de Corró d'Avall, Corró d'Amunt i la Garriga, entre d'altres. 

Fins al 2017, la masia de Can Grau, a Valldoriolf, va ser un convent de monges carmelites. Després la Fundació Mercè Fontanilles va comprar la casa i ara, amb un acord amb la Generalitat, s'hi allotgen 24 menors estrangers no acompanyats. L'espai forma part del terme municipal de la Roca i, de la mà d'El Xiprer, ha de ser la seu d'un projecte amb adults. 

 

Participació