acolliment

L'antic convent de la Roca acull la vintena dels menors no acompanyats que hauran d'estar a les Franqueses

Els joves faran moltes de les seves activitats a Granollers

per Redacció , 31 de gener de 2020 a les 18:27 |
La masia on s'allotgen els menors, a la Roca del Vallès. | VOTV
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La vintena de joves que haurien d'estar a la masia de Can Santa Digna, a les Franqueses del Vallès, s'allotgen, juntament amb tutors i responsables, a la masia de Can Grau, a la Roca del Vallès, mentre no avança el projecte. Tal i com avança Revista del Vallès, l'antic convent de monges carmelites acull de forma temporal els menors.

El secretari de la Fundació Mercè Fontanilles, Pere Molins, ha explicat a NacióGranollers que es tracta de dos projectes diferenciats, però que com que el projecte franquesí està aturat ells i la fundació El Xiprer -que ha impulsat el projecte a la Roca- van decidir aprofitar l’espai roquerol, que va quedar en desús després de la marxa de els monges, l’estiu del 2017. Els dos projectes coincideixen amb la línia d’ajudar a persones necessitades, amb la diferència que a l’antic convent hi haurien d’anar adults, i no menors com a Can Santa Digna.


L'alcalde de la Roca, Albert Gil, ha explicat a VOTV que l'espai forma part del seu terme municipal, però que els joves faran moltes de les seves activitats a Granollers. A més, els dos consistoris estaran en una mesa de seguiment que, entre d'altres coses, treballarà per evitar casos de xenofòbia com ha passat a altres municipis catalans amb centres similars.


 

 

Participació