serveis

Canovelles adjudica el servei de recollida de residus i neteja viària per 11,7 milions en vuit anys

S'instal·laran càmeres per control·lar abocaments incontrolats de deixalles i mobles

per Redacció , 31 de gener de 2020 a les 13:10 |
Contenidors d'escombraries de Canovelles. | Ajuntament de Canovelles
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l’Ajuntament de Canovelles d'aquest dijous ha aprovat l’adjudicació del servei de recollida de residus i neteja viària a l’empresa Urbaser, considerada la que ha presentat una millor proposta d’entre les quatre empreses que havien acudit a la licitació pública. La previsió del consistori és signar el nou contracte durant el mes de març.

Segons ha especificat el consistori, el contracte del servei de neteja viària i recollida d’escombraries és el més important que signa l'ajuntament: té una durada de 8 anys i ascendeix a un total d’11,7 milions, el que significa una despesa de gairebé 1,5 milions d’euros anuals.


L’empresa adjudicatària s’encarregarà del servei de neteja viària i del servei de recollida de la resta, de la fracció orgànica, dels residus voluminosos i de la resta de poda. A més, i durant els dies de mercat, haurà de realitzar la recollida selectiva de la fracció paper-cartró, una recollida addicional de la resta i la fracció orgànica, i la neteja de la zona del mercat ambulant.  El servei de recollida selectiva no està inclòs dins aquest contracte, ja que aquest es presta des del Consorci de Residus del Vallès Oriental.

Tot i que l’empresa adjudicatària és la mateixa que ha realitzat el servei fins al moment, el nou contracte suposa millores tant pel que fa a la quantitat com la qualitat del servei. Així, es contempla la renovació de contenidors, l’augment de la neteja d’aquests, l’increment de la freqüència de neteja viària, la recollida de les restes de poda, la renovació i increment del nombre de papereres al municipi, la renovació de vehicles o la millora tècnica de la maquinària utilitzada per realitzar el servei, entre d’altres. També està previst instal·lar càmeres per al control d’abocament incontrolats de deixalles i mobles. A més, l’Ajuntament de Canovelles ha inclòs la realització d’una auditoria externa constant per tal de controlar la qualitat del servei prestat.


 

 

Participació