1 de 10
igualtat

Granollers aprova el segon Pla d'Igualtat Intern de l'ajuntament

Es vol "donar continuïtat al compromís amb la igualtat de gènere i la seva promoció en la dimensió interna de l’organització"

El ple de Granollers d'aquest dimarts al vespre. | @pscgranollers
per NacióGranollers, 29 de gener de 2020 a les 11:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de Granollers del mes de gener, celebrat aquest dimarts, ha aprovat el segon Pla d'Igualtat Intern d'Igualtat de Gènere del consistori fins el 2024. El projecte, aprovat per unanimitat, sorgeix, segons ha explicat el consistori, "per donar continuïtat al compromís institucional de l'Ajuntament de Granollers amb la igualtat de gènere i la seva promoció en la dimensió interna de l’organització, duent a terme polítiques d’igualtat de gènere orientades al propi Ajuntament i al seu funcionament intern".

El consistori recorda que el mes d’octubre de 2018 es va iniciar la revisió del Pla d'Igualtat Intern "amb l'objectiu general d’alinear-lo al Pla d’igualtat de gènere adreçat a la ciutadania i de promoure un canvi organitzatiu que possibiliti que totes les persones treballadores de l'Ajuntament puguin assolir el seu màxim potencial i veure's recompensades justament, sense que es doni cap discriminació per raó de gènere". Aquests treballs van acabar amb la redacció del pla. 


Tal i com ha precisat el consistori, el pla incidirà en els següents àmbits d’actuació i línies estratègiques:

 

- Cultura i polítiques d’igualtat de gènere

- Comunicació, imatge i llenguatge


- Representativitat horitzontal i vertical de les dones

- Política de reclutament i selecció de personal

- Política de formació i desenvolupament professional

- Política d’avaluació del rendiment i promoció del personal

- Política salarial: retribució, categories i nivells salarials

- Condicions laborals: contractes, jornada, horaris i baixes laborals

- Condicions físiques, de l’entorn de treball i de salut laborals

- Equilibri de la vida personal i professional

- Assetjament, actituds sexistes i percepció de discriminació


Finalment, l'ajuntament granollerí ha destacat que la redacció del pla ha estat fruit d’un procés participatiu "en el que hi han intervingut comandaments, treballadors i representació sindical i pretén ser un mecanisme de canvi real, transformador i generador de canvi en tots els àmbits de l’Ajuntament".

 

VOTACIÓ: Aprovat per unanimitat
Participació