ensenyament

Quatre joves de Granollers presenten el seu projecte científic i tecnològic a una competició internacional

El presentaran públicament el 7 de febrer al Gra

per Redacció, 26 de gener de 2020 a les 17:31 |
Els quatre joves de Granollers. | CiberEdu
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En Pol Fernández, l’Eloi Prat i els germans Jordi i Joan De Vilalta, tots quatre alumnes de l’Escola Pia de Granollers porten mesos preparant-se per a la First Lego League, una competició internacional de robòtica organitzada per l’empresa Lego. Entre les accions que els participants han de portar a terme, a part de la programació d’un robot que realitzi determinades accions i que es presentarà a la Universitat de Vic el dia 29 de febrer, hi ha el desenvolupament d’un projecte científic enfocat al concepte de Smart City.

Per al projecte els quatre joves s’han basat en les propostes presentades per als pressupostos participatius de l'Ajuntament de Granollers l'any 2017 i que no van ser seleccionades, i han fet una enquesta a un centenar d’estudiants de 2n d’ESO per a establir quin tema preocupava més a les persones del seu entorn, arribant a la conclusió que aquest tema era la contaminació de l’aire. Després d’això els estudiants van contactar amb entitats que coneixen el tema, com Granollers Pedala i Granollers en Transició, així com amb tècnics municipals, per tal de tenir més coneixement de les accions que es porten a terme a la ciutat. També van visitar l’estació de mesura de la contaminació que hi ha a Granollers i a continuació decidir idear un sensor de partícules en suspensió que funciona amb arduino, una tecnologia molt assequible a nivell econòmic i que permet crear una xarxa ciutadana de mesura de la contaminació, poguent obtenir dades de diferents punts de la ciutat i establir així quines zones estan més contaminades per tal de prendre les mesures adequades.


Aquest projecte es presentarà públicament el dia 7 de febrer a les 18h al Gra en una hackató o trobada participativa on es pretén establir complicitats amb qui hi pugui estar interessat i intercanviar coneixement i opinions.

 

Participació