esports

Els Jocs Olímpics d'Hivern 2030, palanca del desdoblament de la R3

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, creu que la cita olímpica ha de servir per accelerar projectes com el de la línia de Vic

per Osona.com, 22 de gener de 2020 a les 13:36 |
La R3, al seu pas per Parets del Vallès | Paula Roque
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, va apuntar a El Món a Rac 1 que els Jocs d'Hivern al Pirineu al 2030 han servir han de servir de palanca per projectes que ja hi són, que puguin ser accelerats". Figueras es va referir al reclamat desdoblament de part de la línia de tren R3, Barcelona-Vic-Puigcerdà, així com del tercer carril que s'ha de fer a la C-16 entre Cercs i Bagà, al Berguedà.

D'altra banda, garantia que no caldrà construir noves pistes, només fer "algunes adequacions", sense que això impliqui, "ni ampliar el domini esquiable ni plans urbanístics". En aquest sentit, va expressar la seva voluntat que "no costin diners" i que creu que amb l'aportació del Comitè Olímpic Espanyol (COE) i el que es recapti "s'hauria d'autofinançar". Per això, es buscaran alternatives a infraestructures que no existeixen a Catalunya, com ara les que s'utilitzen per fer bobsleigh i skeleton.


Implicació d'Aragó i França

Figueras va indicar que l'Aragó i França es podrien sumar al projecte. L'objectiu és que sigui "la gran presentació dels Pirineus al món, com una serralada que encara no s'ha considerat com un gran espai de natura".

 

Participació