cuina

RECEPTA Risotto d'espàrrecs i parmesà

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 18 de gener de 2020 a les 10:03 |
Rissotto amb espàrrecs. | Manel Baxerias
Ingredients per a 2 persones:

220 grams d’arròs Carnaroli

2 calçots
1 manat d’espàrrecs verds

1 got de vi blanc
50 grams de mantega

70 grams de parmesà ratllat
Oli d’oliva
Brou d’au o aigua
Formatge parmesà laminat per adornar el plat
Sal

Preparació:

Netegeu els espàrrecs i talleu-los en rodelles, feu servir només la part tendra.

Poseu el brou a escalfar a foc baix.

En una cassola poseu una mica de mantega i hi daureu la part blanca dels calçots tallats també en rodelles. A mitja cocció dels calçots afegiu-hi els espàrrecs per tal de començar-ne la cocció.

Afegiu l’arròs i el daureu-lo un parell de minuts sense deixar de remenar. Afegiu el vi i continueu remenant fins que s’evapori l’alcohol.

Continueu afegint un cullerot del brou, que ja deu de estar calent, aneu remenant fins que s’evapori i afegiu-hi un altre cullerot. Es important que eviteu tenir un excés de líquid, tot i que tampoc podeu deixar que quedi sec, així que si cal, li afegireu més líquid. El risotto ha de quedar lligat, és necessari que l’arròs deixi anar el seu midó.

Quan l’arròs porti uns 15 minuts fent-se, li afegireu la resta de la mantega i el parmesà ratllat. Rectifiqueu de sal. Remeneu per lligar-ho, comproveu la cocció de l’arròs i tan bon punt estigui retireu-lo del foc, tapeu-lo uns minuts i serviu.

Al moment de servir poseu-li damunt les làmines de parmesà i un raget d’oli.
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta, Mandonguilles
Participació