gent gran

Granollers i la Generalitat signen l'acord per a la futura residència a la ciutat

El nou equipament tindrà una capacitat de 120 places residencials

per Redacció , 18 de gener de 2020 a les 09:16 |
L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, durant l'acte de signatura. | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat concertarà 45 noves places de residència de gent gran i 32 de centre de dia en un equipament que promourà l'Ajuntament de Granollers. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, han signat aquest divendres el protocol de col·laboració per a la futura prestació del servei social de gestió de places residencials i de centre de dia.

A través de la Direcció General de Protecció Social, el Departament finançarà aquestes places amb més d'1,2 milions d'euros anuals, segons les tarifes actuals. Dona suport a aquesta iniciativa d'acord amb les necessitats i la programació territorial en la promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència al municipi.


L'Ajuntament promou la construcció de la residencia i centre de dia juntament amb la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (FPHAG) al centre de Granollers, en una parcel·la de 2.687 metres quadrats. El nou equipament tindrà una capacitat de 120 places residencials: 68 seran de nova creació i 52 es reubicaran procedents del Centre Geriàtric Adolfo Montañá de Granollers de la FPHAG. També comptarà amb 32 noves places d'atenció social diürna a persones amb dependència, en unitats de convivència, i es dotarà de cinc places inicials per a la gestió municipal de casos socials que sigui necessari atendre.

La col·laboració es concretarà en la firma d'un conveni interadministratiu entre el Departament i l'Ajuntament per garantir la sostenibilitat econòmica de la residència. Aquest conveni establirà la concertació de 45 de les 120 places residencials assistides i 32 de centre de dia, i detallarà els compromisos d'ambdues parts d'acord amb la normativa vigent i la disponibilitat pressupostària.


L'Ajuntament també constituirà el Consorci de Serveis a les Persones de Granollers, un ens público-privat participat per l'Ajuntament i la FPHAG com a fundació privada sense ànim de lucre.

L'objecte principal d'aquest Consorci serà gestionar, des del nou equipament, tots els serveis d'atenció social a la gent gran, i a les persones amb manca d'autonomia personal o amb problemes familiars o d'exclusió social, en qualsevol de les seves modalitats (llar residència, residència assistida, centre de dia), que li siguin assignats per les parts constituents.


El consistori ha realitzat la gestió urbanística necessària, així com els estudis tècnics i econòmics d'anàlisi de la viabilitat del projecte de construcció i explotació de la residència i centre de dia.

La FPHAG ja compta amb un servei de residencia assistida al municipi amb 52 places: 31 places públiques concertades amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i 21 places de gestió privada.

 

Participació