equipaments

​La reforma del parc de bombers de Granollers, llesta al juny

S'ampliarà l'edifici, s'instal·larà un nou sostre i es reformarà la resta de l'interior

per Redacció , 14 de gener de 2020 a les 17:12 |
L'ampliació del parc de bombers de Granollers, en marxa. | Jaume Ventura
Al sonar l’alarma, els bombers del parc de Granollers es posen els equips i surten corrents cap al destí. Des de fa unes setmanes, però, tot això ho fan en un parc que està en ple procés d’ampliació i reforma. Precisament la cotxera comptarà amb una nova porta per la sortida dels vehicles aprofitant l’espai on abans hi havia un gimnàs, un taller i una zona on es guardaven els equips d’intervenció. I a l’exterior ja es veu l’espai que ocuparà l’ampliació. El cap del parc, Vicenç Debesa, explica a VOTV: "A la part exterior hi haurà l’ampliació del parc. Disposarem d'una aula, magatzem, taller, gimnàs i, a la part superior, es guardaran els equips d'intervenció (els anomenats epis)". 

La part interior, la ja existent, serà reformada de diverses maneres. S’instal·larà una nova teulada, sobre la ja existent, per acabar amb les goteres que pateixen actualment els bombers, i es canviarà el fals sostre. Hi haurà una nova instal·lació elèctrica i millora dels vidres, s’adequarà i s’ampliarà el vestuari per noies, es canviarà el terra i s’adequarà la pintura de les parets.


Mentre duren les obres, els bombers han hagut de reorganitzar l’espai del parc, cosa que fa que tinguin un gimnàs en aquesta sala o els equips d’intervenció en un gran contenidor.
Està previst que les obres de la teulada i de l’ampliació acabin el mes d’abril, i que els treballs de les dependències estiguin enllestides el mes de juny.

 
Debesa reconeix que les obres significaran una gran millora a nivell de qualitat de vida i condicions de treball. I posa un exemple: "Ara podrem rebre sense problemes les visites de les escoles".

 

Participació