habitatge

La PAH ocupa una oficina del Banc Santander a Granollers per impedir un desnonament

Defensen que el matrimoni afectat compleix tots els requisits legals perquè el banc els hi hagi d'oferir un lloguer social

per Redacció , 14 de gener de 2020 a les 13:03 |
Els membres de la PAH Granollers, a l'oficina bancària. | PAH Granollers
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Granollers ocupa des d'aquest dimarts al matí l'oficina que el Banc Santander té a la Plaça Maluquer i Salvador de la ciutat. Segons ha explicat la plataforma en un comunicat, ho fan per protestar pel desnonament per hipoteca que, segons alerten, prepara el banc per aquest divendres: "El desnonament és conseqüència d'un procediment d'execució hipotecària iniciat pel Banc Popular, des del 2018 absorbit pel Banc de Santander. Aquest últim és qui ara té la capacitat d'aturar el desnonament i el que té l'obligació d'oferir un lloguer social per la llei 24/2015, cosa que no ha fet", puntualitza la PAH. A més, afegeixen que els amenaçats per desnonament són un matrimoni de 59 i 64 anys, que van adquirir l'habitatge, situat a Can Mònic, el 2005, i que el procediment d'execució hipotecària es va iniciar al 2014. "El matrimoni afectat està en situació d'exclusió residencial i compleix amb tots els requisits legals perquè el Banc de Santander estigui obligat a oferir-li un lloguer social", defensen.
 

La plataforma també explica que "aquest incompliment ha estat denunciat al mes d'octubre a l'ajuntament de Granollers que és qui té la potestat, segons la llei 24/2015, d'iniciar un procediment sancionador per imposar una multa al Banc de Santander".

Finalment, han fet una crida a la població de Granollers a concentrar-se davant l'oficina.

 

Participació