antifrau

Antifrau reclama a 17.670 euros a Sant Fost per retribucions de l'anterior govern

IUSF nega irregularitats i respon que portarà el cas al jutjat contenciós

per Redacció , 13 de gener de 2020 a les 17:07 |
L'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles. | Google Street View
L’Oficina Antifrau de Catalunya ha demanat a l’Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles que "iniciï els tràmits per recuperar pagaments indeguts per valor de 17.670 euros" a un regidor de l’antic govern (d'IUSF, ara a l'oposició) en concepte d’assistència a les sessions de la Junta de Govern Local. Segons ha explicat el consistori en un comunicat, "la xifra pot ser superior, ja que la investigació comprèn el juliol de 2015 i el febrer de 2019 i possiblement s’hauran d’afegir les sessions posteriors, fins al maig de 2019".

El consistori afegeix que l’informe diu que "s'aprecia una vulneració de la normativa bàsica de règim local referida a les percepcions per assistència a sessions d'òrgans col·legiats dels electes locals, en tant que durant tot el mandat s'han abonat assistències a un regidor que no forma part de l'òrgan col·legiat". En aquest sentit, Antifrau recomana que l’Ajuntament iniciï els tràmits de reintegrament dels pagaments indeguts i insta el consistori a què investigui i inspeccioni els fets.


Finalment, el comunicat del consistori afegeix: "L’actual equip de govern ha regularitzat les percepcions de tots els regidors i regidores del consistori, d’acord amb el marc legal que regula les seves retribucions. Segons l’Oficina Antifrau, ha establert un règim de dedicació parcial pels tinents d’alcalde i regidors amb delegacions que s’ajusta a les previsions de l’article 75.2 de la Llei de Bases del Règim Local”.

La resposta d'IUSF


IUSF ha volgut respondre el comunicat de l'Ajuntament. En una nota difosa a les seves xarxes socials, la formació defensa que l'Oficina Antifrau "en cap cas posa en dubte que el regidor hagi assistit efectivament a les juntes de govern, ni discuteix que l’import pagat correspongui exactament al total de sessions a les quals va asistir. El que discuteix és si ho havia de cobrar com a indemnitzacions i dietes per assistència o com a retribució. Això ho haurà de decidir el jutjat del contenciós, al qual farem arribar la corresponent denúncia".

En aquest sentit, acusen l'equip de govern de fer demagògia per viure de la política: "Amb el sistema que fèiem servir nosaltres només es cobrava per assistència, no com l’equip actual, que percep retribucions per no anar enlloc. Les assignacions de què parla l’oficina estan declarades a Hisenda. Pensen que les assignacions no correctes es declaren a Hisenda?".


També acusen l'actual equip de voler "treure profit per 17.000 euros en 4 anys, quan l’equip actual filotrànsfuga ha apujat les assignacions 320.000 euros". I qualifiquen de "nefasta" la gestió de l'equip de govern, una situació que, diuen, els ha fet prorrogar els pressupostos d’IUSF. 

 

Participació