cuina

RECEPTA Mandonguilles amb salsa de tomàquet i alfàbrega

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 11 de gener de 2020 a les 10:18 |
Zuccotto de Pandoro al tiramisú. | Manel Baxerias
Ingredients per unes 24 mandonguilles

220 grams de carn picada de vedella

170 grams de llonganissa
30 grams de pa de motlle

25 grams de formatge parmesà ratllat
1 ou

Una cullerada de julivert picat
1 Pessic de orenga sec
1 pessic de nou moscada ratllada
Pebre negre recent molt
Sal
Oli d’oliva suau
 
Per la salsa

350 grams de salsa de tomàquet
50 grams d’aigua
Sal
Alfàbrega fresca
Pebre negre recent molta
 
Preparació
 
Talleu el pa de motlle a trossos i aboqueu-la a una batedora equipada per poder picar i piqueu-ho tot fins que es redueixi a molles fines. 

Poseu la botifarra neta de pell a un bol i esmicoleu la carn, afegiu-hi la carn de vedella, l’orenga, un polsim de nou moscada el julivert picat i per últim el parmesà ratllat i el pa ratllat que prèviament hem picat juntament amb l’ou, barregeu-ho tot amb les mans ben netes, ajusteu al punt de sal i pebre i barregeu fins obtenir una barreja homogènia.

Aneu fen les mandonguilles aproximadament de uns 20 grams cada una. Un cop fetes totes les mandonguilles, aneu escalfant l’oli en una paella i, quan l’oli estigui calent, poseu-hi les mandonguilles, deixant-les coure a banda i banda durant un parell de minuts. Aboqueu la salsa  de tomàquet aboqueu l’aigua, condimenteu-ho amb sal, condimenteu amb pebre i continueu cuinant a foc baix durant 15-20 minuts. Un cop llest, aromatitzeu amb l’alfàbrega fresca i ja podeu servir.
 

 

Arxivat a:
Cuina, Mandonguilles, recepta
Participació