operació judes

VÍDEO Surt de la presó de Soto del Real el molletà Germinal Tomàs, el darrer CDR empresonat

També ho ha fet Jordi Ros, després de pagar una fiança

per NacióSabadell, 10 de gener de 2020 a les 22:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El molletà Germinal Tomàs ha sortit aquest divendres al vespre, quan faltaven pocs minuts per a les nou de la nit, de la presó de Soto del Real. Juntament amb ell, també ho ha fet Jordi Ros. Ambdós eren els últims CDR acusats de terrorisme en el marc de l'Operació Judes. Aquest divendres al matí, el jutge instructor ha decretat fiances de 15.000 euros per a Tomàs i de 30.000 per a Ros, i ha justificat el canvi de mesures cautelar per la "situació personal d'arrelament" dels dos empresonats. Al desembre ja van sortir els altres cinc CDR empresonats pels mateixos motius.

El jutge Manuel García Castellón afirma a les dues interlocutòries que "considera que ha de modificar-se la situació personal" dels dos investigats "en atenció, fonamentalment, a les seves circumstàncies personals", posades de manifest per les defenses. A banda de les fiances, el magistrat ordena l'obligació de comparèixer cada setmana al jutjat de guàrdia més proper als seus domicilis, la prohibició de sortir de territori espanyol, la retirada de passaport i l'obligació de senyalar un domicili a efectes de notificacions i citacions.


García Castellón manté que tots dos formaven part del "nucli productor" de l'ERT (Equip de Resposta Tàctica). A la interlocutòria sobre Tomàs, diu que la investigació "permet acreditar" la seva "participació" en la "manipulació, confecció i preparació de substàncies amb la finalitat de ser convertides en compostos explosius i incendiaris". I diu que "seria una peça clau en l'èxit del pla delictiu".


Pel que fa a Ros, diu que té un "paper rellevant en la confecció d'artefactes explosius i en la coordinació amb la resta de membres del denominat ERT" i que compra i s'interessa per "substàncies químiques considerades precursores d'explosius i material per al seu tractament".ari]

 

Participació