cuina

RECEPTA Zuccotto de Pandoro al tiramisú

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 6 de gener de 2020 a les 00:26 |
Zuccotto de Pandoro al tiramisú. | Manel Baxerias
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ingredients per un motlle de 20 cm.

1 Pandoro de 750 grams

150 grams de mascarpone
400 ml. de crema de llet al 35% M.G.

50 grams de sucre lustre
1 cafè 100 ml.

50 ml. de Rom o Amaretto
4 gotes d’aromatitzant de vainilla
Cacau amarg amb pols
 
Preparació:

Primer preparem el cafè i l’hi posarem el rom, deixant-ho refredar i reservarem.
Posem el mascarpone dins d’un bol, afegim les gotes de vainilla i batem fins que quedi com una crema. Reservem.

En un altre bol posem la crema de llet ben freda i la batem fins fer-ne nata muntada, a mig muntar incorporem el sucre per tandes i quant estigui a punt incorporarem el mascarpone fins obtenir una nata ben ferma. Reservant-la a la  nevera.

Agafem el motlle, que en aquest cas es un bol de vidre, i el folrem internament amb paper film, dues tires prou llargues posades en  forma creuada.

Tallem el Pandoro en talls de uns 2 cm de gruix.

Anem folrant les parets del bol amb les rodanxes de Pandoro i anem encaixant-les com un trencaclosques, quant el bol estigui tot cobert el pintem amb el cafè que teníem reservat, posem una capa al fons de la crema de nata i mascarpone, posem una capa de Pandoro tornem a pintar-la amb cafè, un altre de crema i per últim un altre de Pandoro, té que estar tot ben anivellat, tapem amb el sobrant de paper film i deixem que es refredi i es compacti a la nevera. Un mínim de 3 hores.

En el moment de servir traiem el bol de la nevera, retirant el paper film que el cobreix,  ho passem a un plat tot donant-li la volta al bol i quedarà la mitja esfera que cobrirem amb la crema restant i per acabar l’empolsinem amb el cacau en pols.

Ja es pot servir, el que sobri guardeu-lo a la nevera. 
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació