serveis

La Generalitat concertarà 45 places públiques de la futura residència de gent gran del centre de Granollers

El centre comptarà també amb les 52 places actuals existents en el Centre Geriàtric Adolfo Montañá

per Redacció , 24 de desembre de 2019 a les 13:10 |
La residència s'ubicarà al carrer Tetuan. | Google Street View
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La futura residència pública d'avis del centre de Granollers va complint etapes. Aquest dilluns el ple de la ciutat ha aprovat per unanimitat el protocol de col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el consistori per a la futura prestació d'aquest servei social de gestió de places residencials i de centre de dia. El document fixa que el centre comptarà amb un servei de residència assistida de 120 places i centre de dia de 32 places per a persones grans dependents de caràcter temporal o permanent, que de moment té el nom de Residència d'assistència integral i Centre de dia a Granollers i que s'ubicarà al carrer Tetuan, 20.

D'aquesta manera, de les 120 places, 68 seran de nova creació. De les noves, 45 seran places públiques, 5 seran reservades per a casos socials de gestió municipal i 18 més seran privades. La resta, 52, restants seran les places residencials del Centre Geriàtric Adolfo Montañá, que es traslladaran al nou equipament. Això permetrà que el centre geriàtric de l’Hospital de Granollers pugui convertir-se en un centre sociosanitari amb una cinquantena de places de mitjana i llarga estada.


El protocol també preveu la constitució del Consorci de Serveis a les Persones de Granollers, ens público-privat participat per l'Ajuntament de Granollers en la seva qualitat d'administració pública i la FPHAG en la seva qualitat de fundació privada sense ànim de lucre. "L'objecte
principal d'aquest Consorci serà el de gestionar, des del nou equipament, tots els serveis d'atenció social a la gent gran, i a les persones amb manca d'autonomia personal o amb problemes familiars o d'exclusió social, en qualsevol de les seves modalitats (llar residència, residència assistida, centre de dia), que li siguin assignats per les parts constituents", destaca el document.

 

 

Participació