LOTERIA

GUIA Tot el que et cal saber abans del sorteig de la loteria de Nadal

T'expliquem quant et pot arribar a tocar i què es quedarà Hisenda si ets un dels afortunats

per Redacció , 21 de desembre de 2019 a les 20:13 |
Venda de dècims del sorteig de Nadal | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
D'aquí a poques hores, els nens del col·legi de Sant Ildefons de Madrid entonaran els números guanyadors del sorteig de la Loteria de Nadal. Ara bé, saps quant t'enduràs si la teva butlleta és una de les premiades? Quants diners s'emporta Hisenda i quants l'administració de loteria que t'ha venut el número?

Hora i lloc

El sorteig es fa al Teatre Reial de Madrid, i hi pot accedir qui vulgui fins a omplir l'aforament. En torn a les 8:30 del matí es constitueix la taula del president, i un cop aquest dona l'autorització ( i si els assistents no demanen revisar-les) ja es poden posar al bombo. I a partir d'aquí, alea jacta est.

Els premis

Aquest any, una de les principals novetats de la rifa de Nadal és l'import dels premis, que s'han actualitzat:

- El Gordo de Nadal: 400.000 euros per dècim. 


- Segon premi: 125.000 euros per dècim. 

- Tercer premi: 50.000 euros per dècim. 

- Quart premi: 20.000 euros per dècim.

- Cinquè premi: 6.000 euros per dècim.

- Premis menors, aproximacions i reintegrament: tots són menys de 20.000 euros.

Què em queda si em toca, i què he de pagar a Hisenda?

- El Gordo: Si ets un dels afortunats, hauràs d'identificar-te com a guanyador i hauràs de tributar amb un interès del 20% en la part que excedeixi el llindar 20.000 euros, que estan exempts. En resum, dels 400.000€, després de pagar a Hisenda, te'n quedaran 324.000€. 

- Segon premi: Es tributen només 105.000 euros dels 125.000, per tant els premiats es quedaran amb 104.000 euros i pagaran a Hisenda 21.000.

- Tercer premi: Després de pagar a Hisenda els 6.000 euros corresponents, queden un total de 44.000 euros.

- Quart, Cinquè, aproximacions, i reintegrament: Estan per sota dels 20.000 euros per dècim, per tant no cal tributar i els compradors de la butlleta s'emportaran el premi íntegre.

Com puc cobrar el dècim?
Primer de tot cal presentar el dècim o el resguard premiat. En el cas de cobrar via entitats financeres, el pagament no es farà efectiu sense haver donat la documentació i informació necessària per donar compliment sobre la prevenció de blanqueig de capitals, i del finançament del terrorisme, normativa fiscal o de qualsevol altre índole que resulti de l'aplicació. 

El mètode serà mitjançant txec o trasnferència bancària, i no es podrà obligar al guanyador a obrir cap compte a l'entitat financera on vagi a cobrar. Tampoc podran cobrar-li cap tipus de despesa ni comissió.

- Premis inferiors als 2.000 euros: En el cas dels premis inferiors als 2.000 euros per cada bitllet, se podran cobrar exclussivament en un dels 11.000 punts de venda de la xarxa comercial de loteries, a partir de la mateixa tarda del sorteig (un cop s'hagin verificat els números extrets) com els processos informàtics.

- Premis iguals o superiors als 2.000 euros: se cobraran e les entitats financeres autoritzades. Així i tot, cal recordar que els diumenges no acostumen a estar obertes, així que fins dilluns segurament no es pugui realitzar el tràmit. 
 

 

Participació