seguretat

Els Mossos de Granollers creen un grup específic per evitar robatoris en urbanitzacions

Actuen des del mes de novembre

per Jaume Ventura Busquets, 12 de desembre de 2019 a les 12:37 |
El cap de l'ABP de Granollers dels Mossos d'Esquadra, Enric Garcia Doñate. | Jaume Ventura
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’any 2018 hi va haver uns 30 robatoris d’habitatges per setmana a l’Àrea Bàsica Policial de Granollers. Es tracta d’una de els principals àrees d’actuació i investigació dels Mossos d’Esquadra i, alhora, un dels delictes que generen més alarma entre la ciutadania.

Per revertir la situació i evitar aquests robatoris, sobretot en habitatges d’urbanitzacions, i tal i com avança El 9 Nou, la policia de l’àrea de Granollers acaba de posar en marxa l’anomenat Grup Operatiu de Domicilis de l'ABP (GODA).


Es tracta d’un grup operatiu però que alhora recollirà informació pels grups d’investigació. El cap de l'ABP de Granollers, Enric Garcia Doñate, explica a NacióGranollers que han decidit fer canvis a l'estratègia i comptar amb aquesta nova eina.

El grup treballa sobretot en franges de tarda i vespre, fent controls uniformats o vestits de paisà, en zones sensibles.


Doñate també explica que hi ha diversos grups criminals que actuen al Vallès Oriental entrant a cases aïllades o d'urbanitzacions, encara que hi hagi gent a dins, però que no tots actuen igual: "No solen ser violents i quan se'ls enxampa, fugen. Uns treballen a les tardes sobretot a cases aïllades, entrant per la primera planta amb estris que trobin al jardí, i busquen joies i diners; uns altres, indistintament de dia o cap al tard, primer posant marcadors a les portes i, un altre dia, actuant; i uns tercers forçant les finestres".

Consells


Tot i la creació del això, la policia manté alguns consells de seguretat per seguir en els domicilis. El cap de l'Àrea d'Investigació Criminal, Josep Antoni López, n'explica alguns exemples: "Tenir portes i finestres tancades; disposar de més d'una classe de bombí a casa, per si el grup -tal i com sol passar-estar especialitzat en forçar els d'una marca en concret; tenir l'alarma connectada en cas de tenir-ne una; fer-se amb alguns dels ginys electrònics que podem comprar a molts llocs, com tanques exteriors amb baldó elèctric, videoporters controlables amb el telefon mòbil o fins i tot posar càmeres de vídeo dins de l'habitatge".

Un dels objectius del nou grup és poder acumular prou informació per, en cas de portar detinguts davant d’un jutge, poder-los inculpar per formar part d’un grup criminal.
 

 

Participació