incendi

L'empresa incendiada a Montornès ha rebut sancions de l'Agència Catalana de Residus els dos últims anys

Per un total de 58.000 euros

per Redacció , 12 de desembre de 2019 a les 00:30 |
Aspecte de la fàbrica després de l'incendi. | Bombers
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat aquest dimecres que DITECSA, l'empresa incendiada aquest dimecres a Montornès, ha rebut sancions per un total de 58.000 euros els últims dos anys per part de l'Agència Catalana de Residus. 

Segons segueix el departament, l'empresa està sotmesa a un programa d’inspecció per part de l’Agència de Residus de Catalunya, i que els últims tres anys hi ha hagut dues inspeccions.


La del 2017 es va tancar el maig de 2018 amb una sanció de 48.000 euros -que ja han estat liquidats- i en què es va detectar "un emmagatzematge superior a la capacitat permesa, l’acumulació de materials fora de lloc (envasos buits) i la manca de traçabilitat en la gestió documental de residus". Segons precisa el comunicat, "aquests incompliments no suposaven cap risc per al medi ambient".

Pel que fa a la inspecció del 2019, el departament informa que "arran de la notificació descrita anteriorment per part de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic (la inspecció tancada el 26 de març de 2019), s’obre un nou expedient sancionador, notificat el 8 d’octubre amb una sanció de 10.000 euros, i que va ser tancat el passat 3 de desembre".


També s'explica que  actualment hi ha una altra inspecció oberta de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, però que "encara no està tancada i no hi ha cap aspecte que afecti al medi ambient".
 

D'altra banda, l'administració també explica que DITECSA està inclosa dins del Pla i Programa d’Inspecció Ambiental Integrada de Catalunya, i que les inspeccions que es van fer els anys 2014, 2015 i 2016 que van ser superades satisfactòriament, mentre que la del 2017 "es va superar amb un compliment adequat". Pel que fa a la del 2018, la Generalitat relata que es van fer visites in situ a la planta: "El resultat d’aquesta inspecció va concloure que no es garantia el compliment adequat de les condicions fixades a l’autorització ambiental integrada". Segons el departament, l’incompliment al qual es feia referència és el no compliment de les prescripcions com a gestor de residus, "però aquest fet no suposava cap afectació sobre el medi". Aquest expedient es va tancar el març de 2019 i es va notificar a l’Agència de Residus de Catalunya.


 

 

 

Participació