incendi

Protecció Civil limita la recomanació de confinament a població vulnerable dels municipis afectats pel fum de Montornès

L'Agència Catalana de l'Aigua demana que s'evitin les captacions directes d'aigua del riu Besòs

per Redacció , 11 de desembre de 2019 a les 11:42 |
El dispositiu dels Bombers per l'incendi de Montornès | Bombers
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des d'un quart de dotze del migdia, Protecció Civil ha limitat la recomanació de confinament a la població vulnerable, és a dir, nadons, infants, gent gran i persones amb problemes respiratoris, dels municipis de Montornès del Vallès, Montmeló, Martorelles i Vilanova del Vallès. Per aquest motiu, per exemple, els alumnes de les escoles i l'institut de Montmeló no han sortit a pati i s'ha anul·lat l'escola bressol. La recomanació de confinament es manté però, en cas de notar símptomes i afectacions del fum, com pot ser tos, independentment de la població. A banda, Protecció Civil ha demanat a l'Agència Catalana de l'Aigua que eviti les captacions directes d'aigua del riu Besòs des de Montornès i fins a la desembocadura.
El fum s'ha pogut notar a poblacions més allunyades, com ara Mataró, on l'Ajuntament ha alertat als centres escolars que els infants no surtin al pati, així com també a les residències de gent gran per evitar que surtin a l'exterior. 


Paral·lelament, també des de dos quarts de dotze del migdia, els trens de Rodalies s'han pogut tornar aturar a l'estació de Montmeló.

Per la seva banda, l'alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, ha explicat que aquesta és una fàbrica que "fa molts anys que es troba a Montornès" i que fins ara mai s'havia viscut un episodi d'aquesta magnitud. Ha demanat tranquil·litat als veïns i ha dit que s'estan complint els criteris de confinament que ha recomanat Protecció Civil.

 

Participació