1 de 10
Els Pastorets de Prodis

25 persones amb paràlisi cerebral protagonitzaran Els Pastorets més inclusius de Terrassa

El Centre de Paràlisi Cerebral de la Fundació Prodis organitza un any més l'espectacle, el qual asseguren "és únic a Catalunya"

Actors i actrius dels Pastorets de Prodis. | Cedida
per Marc Solé, 10 de desembre de 2019 a les 17:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Teatre Principal de Terrassa serà l'escenari d'una representació dels tradicionals "Pastorets" molt especial: serà protagonitzada per les 25 persones ateses al Centre de Paràlisi Cerebral que Prodis (Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassa) té a la ciutat.

L'entitat va començar a representar aquesta obra fa més de 20 anys, i després d'un llarg període de 8 anys sense pujar a l'escenari per representar-la, expliquen, pel 25è aniversari del Centre de Paràlisi Cerebral, el 2015, "es va recuperar aquesta magnífica tradició", tal com explica a LaTorre Àngels Carreres, directora tècnica del Centre de Paràl·lisi Cerebral de Prodis.


Segons expliquen fonts de l'entitat, "pujar a l'escenari i representar una obra de teatre és una eina d'apoderament molt potent per a aquestes persones". A més, diuen, "ajuda a donar visibilitat i a demostrar de tot el que és capaç d'aconseguir aquest col·lectiu de persones amb el Suport i l'ajuda adequats. El guió, decorats, muntatge i el material audiovisual han estat pensats i creats per persones amb paràlisi cerebral.
 

Actors i actrius dels Pastorets de Prodis. Foto: CedidaCarreres comenta que l'actuació en aquesta obra "serveix per reforçar l'autoestima" dels actors, els quals "esperen amb moltes ganes" any rere any el dia de la representació. A més, assegura que "no tenen constància de la celebració d'uns Pastorets semblants a Catalunya", els quals ha descrit com "una obra molt única i molt pròpia". L'obra està representada per 25 persones d'entre 21 i 70 anys, totes elles amb paràlisi cerebral i en cadira de rodes.

Quant als diàlegs, Carreres ha anunciat que "tota l'obra està presentada amb gravacions", moltes d'elles fetes per altres usuaris de l'entitat sense problemes de comunicació. Tot i així, assegura que els actors tenen unes capacitats comunicatives úniques, ja que "amb gestos subtils com mirades o somriures, expressen moltíssims sentiments".


Les entrades per veure uns Pastorets "únics a Catalunya", com anuncien des de Prodis, tenen un preu de 5 euros, i a partir de la tercera, de 3 euros. Poden ser adquirides a les instal·lacions de la Fundació: o bé a la Plaça del Tint, 6 o al carrer Pau Marçal, 136 de Terrassa.

 

Participació