medi ambient

​El Centre d'Educació Especial Montserrat Montero rep el 6è Premi Súper Anella

L'atorga cada any l'empresa ITW Hi-Cone de la Garriga per fomentar el reciclatge de les anelles de plàstic que agrupen les llaunes de begudes

per Redacció, 5 de desembre de 2019 a les 08:32 |
Els alumnes recullen el premi Súper Anella, acompanyats de representants de l'escola, de l'empresa organitzadora i de les institucions impulsores | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresa ITW Hi-Cone de la Garriga, amb el suport del Consorci de Residus del Vallès Oriental i el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, convoca cada curs escolar el premi Súper Anella. La convocatòria s'emmarca dins un programa d'educació ambiental anomenat L'Anella que pretén fomentar el reciclatge de les anelles de plàstic que agrupen les llaunes de begudes, i de reunir-ne el màxim nombre perquè l'empresa  ITW Hi-Cone, que en fabrica, les pugui reciclar. 
 

En aquesta edició hi han participat 38 escoles, i els quilos d'anelles recollides ha estat de 144. Els alumnes i les famílies de Montserrat Montero han recollit un total de 32 quilos d'anelles, l'equivalent a 11.000 anelles.
 

Jordi Avellaneda, director gerent d'ITW Hi-Cone, ha explicat que l'any vinent part del plàstic amb què fabriquen les anelles ja no serà blanc, sinó d'un altre color, perquè serà reciclat, amb la voluntat d'impulsar "l'economia circular" de l'empresa. Albert Camps, president del Consorci per a la Gestió de Residus del VO, ha recordat que cal ser molt respectuosos amb el medi ambient i "evitar que les anelles arribin al mar". Francesc Colomé, president del Consell Comarcal, ha felicitat "la gran família de Montserrat Montero, persones amb moltes capacitats" i l'alcalde de Granollers i president del Consorci Montserrat Montero, Josep Mayoral, ha dit als nois i noies que  són "el Messi de la recollida d'anelles de plàstic". L'acte ha acabat amb la projecció d'un vídeo protagonitzat pels alumnes del centre en què mostren bones pràctiques de reciclatge. 
  

El Centre d'Educació Especial Montserrat Montero, que té l’acreditació d’Escola Verda pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, participa en el premi Súper Anella des del curs 2011-2012. En aquesta edició el Centre Montserrat Montero ha recollit 32 quilos d’anelles (dels 144 recollits en total) i s'ha proclamat així escola guanyadora del curs 2018 - 2019.
  
Coincidint amb l'activitat, s'ha fet públic el donatiu de 2.500 euros que la família Carmona-Arimany ha fet a l'escola. La família, amb un alumne escolaritzat al centre, ha decidit aportar-hi part de l'import recollit amb motiu d'un casament.  

 

Participació