​El Museu de Granollers repassa la història recent de l'art a «De París a Nova York»

Exhibeix una setantena de gravats d’artistes dels segles XIX i XX, com ara Dalí, Guinovart, Matisse, Miró, Picasso, Ràfols Casamada, Renoir, Rodin i Warhol

per Redacció, 5 de desembre de 2019 a les 08:25 |
L'exposició «De París a Nova York. Gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut» es podrà visitar fins al mes de març al Museu de Granollers | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu de Granollers inaugura aquest dijous, a les 8 del vespre, l’exposició itinerant de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona De París a Nova York. Gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut.
 

Coproduïda pel Museu Comarcal de Manresa i pel Museu Abelló de Mollet, la mostra exhibeix una setantena de gravats d’artistes des de la segona meitat del segle XIX fins a la segona meitat del XX, entre els quals, Casas, Chagall, Dalí, Delacroix, Guinovart, Le Corbusier, Lichtenstein, Maillol, Matisse, Miró, Picasso, Ponç, Ràfols Casamada, Renoir, Rodin, Smith, Tàpies, Tharrats, Togores, Utrillo o Warhol.
 

L’exposició incorpora la mirada personal del col·leccionista Antoni Gelonch, que evidencia com grans artistes, vinculats principalment a la pintura, van utilitzar també el gravat com a via per difondre la seva obra.
 

La mostra s’estructura en cinc àmbits que contenen obres i estils que s’encavalquen en el temps, alhora que presenta de manera específica el paper dels gravadors catalans durant tot el període: El París del XIX: El centre de l’art (1840-1900); Artistes nostres a París al tombant de segle (1890- 1930); El París de les avantguardes (1900-1950); Artistes catalans a la recerca de... (1950-1975): El paper del Cercle Maillol; i L’odissea americana: Nova York, la nova capital de l’art (1950-...).
 
Una mostra accessible
 
La mostra inclou elements per fer accessible el contingut a col·lectius amb dificultats sensorials, en el marc del programa La Mirada Tàctil de la Diputació de Barcelona, que també ha elaborat set vídeos en llengua de signes per a la comunitat sorda signant, subtitulat per a la comunitat sorda oralista i locució, que ofereix un plus d’usabilitat per als visitants.
 
Activitats vinculades
 
Al voltant de l’exposició s’ha organitzat una visita comentada a càrrec del comissari, Antoni Gelonch, dijous 6 de febrer, a les 19 h; i un taller d’estampació gyotaku, una tècnica artística tradicional del Japó, que es pot traduir com una impressió de peixos (gyo significa peix i taku, fregar), dissabte 22 de febrer, a les 18 h, amb inscripció prèvia.
 
La mostra ja s'ha vist al Museu Comarcal de Manresa, al Museu Abelló de Mollet del Vallès, el Museu d'Art de Cerdanyola i el Museu de l'Hospitalet. A Granollers es podrà visitar fins al 8 de març. 

 

Participació