mobilitat

Mayoral anuncia que una part de les obres del tercer carril de la C-17 es licitarà a principis del 2020

​La Xarxa C17 es reuneix a Granollers i continua reivindicant les millores a la R3 i la C-17

per Redacció , 2 de desembre de 2019 a les 11:57 |
La Xarxa C-17 ha celebrat el seu consell general a Granollers | Xarxa C-17
L'alcalde de Granollers i president de la Xarxa C-17, Josep Mayoral, ha anunciat que una part de les obres per la construcció del tercer carril d'aquesta autovia es podrien licitar a principis de l'any que ve. Mayoral ho ha dit a l'acabar el consell general d'aquesta associació, que s'ha fet aquest divendres a Granollers. L'alcalde socialista ha reiterat que aquestes obres a la C-17 ajudaran a alleugerir els problemes de circulació que hi ha entre Lliçà d'Amunt i Mollet.

D'altra banda, Mayoral també ha parlat de la R3, concretament del seu desdoblament. El batlle granollerí ha explicat que durant la trobada s'ha revisat el projecte i s'ha repassat en quin punt es troba aquesta infraestructura després de parlar amb la Generalitat de Catalunya i Adif. "Entre la Garriga i Parets, s'estan fent les obres d'eliminació dels passos a nivell de la Garriga i Granollers. Aquest projecte executiu s'ha de convertir en licitació i amb obra durant l'any vinent i l'horitzó d'aquest desdoblament es fixa al voltant de l'any 2023".


Mayoral ha afegit que "ens pertoca insistir i fer complir el calendari i constatem que la feina de la Xarxa C-17 ha aconseguit que dues infraestructures importants, la C-17 i la R3, puguin donar un salt decisiu en els propers 4 anys".

Per últim, Mayoral ha explicat que en les properes setmanes es podrà fer públic el nom de l'equip guanyador de la redacció i direcció d'obres del nou equipament de radioteràpia que es farà a Granollers, i que serà una realitat entre finals de 2022 i principis de 2023.


11 eixos

El consell general de la Xarxa C-17 s'ha reunit aquest divendres a Granollers per nomenar els nous membres de la comissió executiva d'aquesta associació. Una comissió que està presidida per l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i que compta amb l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, com a vicepresidenta i l'alcalde de Ripoll, Jordi Monell, com a secretari. Les quatre vicepresidències són per Àngels Subirachs, en representació de PIMEC; Montserrat Ayats, en representació de la Cambra de Comerç de Barcelona; Josep Eladi Baños, en representació de la Fundació Universitària Balmes; i Oriol Guixà, en representació de l'empresa La Farga.


El primer consell general del nou mandat municipal ha servit per fer repàs dels 11 eixos estratègics de la xarxa, que a més de la C-17, la R3 i el centre de radioteràpia són: el Pla Director del Circuit de Catalunya; polígons industrials; impuls de la FP Dual; el transport de mercaderies; el corredor elèctric de la C-17; el transport públic per carretera; projectes europeus d'especialització i competitivitat territorial i gestió assistencial de la salut.

El consell general de la Xarxa C-17 ha acabat amb la intervenció de Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que ha parlat sobre la candidatura olímpica Barcelona Pirineus als Jocs d'Hivern 2030, un altre dels eixos de la Xarxa C-17. Font ha destacat que aquests jocs són "una gran oportunitat per connectar i endreçar el territori".


 

 

Participació