cuina

RECEPTA Risotto de xampinyons i gírgoles

Cada cap de setmana, les millors receptes

per Manel Baxerias , 1 de desembre de 2019 a les 10:09 |
Risotto de xampinyons i gírgoles | Manel Baxerias
Ingredients per a 2 persones:

200 grams d’arròs de la varietat Carnaroli El Molí del Rafelet

50 grams de mantega
1 ceba mitjana

200 grams de xampinyons frescos (50% xampinyó blanc i 50% xampinyó portobello)
100 grams de gírgoles

1 dau de concentrat de demi-glace, en trobareu la recepta a https://irreductibles.cat/2019/demi-glace-vegetal/
Un got  de vi blanc
Brou de pollastre
Formatge Parmesà ratllat
 
Elaboració:

Netegeu els xampinyons i les gírgoles en aigua freda, i talleu-los en làmines fines i daus respectivament. En una cassola ofegueu la ceba tallada en brunoise juntament amb la meitat de la mantega, afegiu-hi els xampinyons i les gírgoles, doneu uns tombs i incorporeu l’arròs, deixeu-lo sofregir un parell de minuts hi tireu el vi, deixant-lo reduir, tot seguit mulleu amb el brou d’au, juntament amb el dau de demi-glace. Per el que fa al risotto li anireu posant de mica en mica el brou mentre l’arròs se’l vagi bevent. Remeneu amb una espàtula de fusta perquè l’arròs alliberi el midó i us quedi un arròs ben cremós, els italians en diuen “mantecato”. Quan quasi sigui cuit (aproximadament 13-14 minuts) el retirem del foc i hi incorporem la resta de la mantega i un bon grapat de formatge Parmesà remenant fins homogeneïtzar-ho tot, d’aquesta tècnica sen diu rendere cremoso un impasto.

També rectifiqueu-lo del punt de sal i pebre.

Deixeu reposar el risotto uns 2 minuts tapat i serviu-lo amb una mica més de formatge Parmesà
 

 

Arxivat a:
Cuina, recepta
Participació