empresa

Mango ampliarà en 90.000 metres quadrats el seu centre logístic a Lliçà d'Amunt

La firma confia en tenir a punt les noves intal·lacions l'any 2023

per Redacció , 27 de novembre de 2019 a les 13:37 |
Pla general del magatzem de roba penjada que hi ha al centre logístic de Mango, a Lliçà d'Amunt | ACN / Edu Batlles
El centre logístic de Mango a Lliçà d'Amunt s'ampliarà en 90.000 metres quadrats per fer front al creixement logístic de les ventes per internet i per ampliar la zona d'expedicions. Així s'ha anunciat aquest dimecres durant la presentació de les instal·lacions, en què fins ara s'han invertit 230 milions. El director de Supply Chain de Mango, Antonio Pascual, ha destacat que l’ampliació té tres objectius: “Volem garantir que donem el mateix servei als clients, sense limitació i durant molt temps. Tant de bo ens haguem de preocupar d’aquí a uns anys per la capacitat que tenim. En segon lloc, volem tenir una expedició més àgil, combinant mercaderies que enviem a botigues i al client final. I, finalment, ens volem dotar de la capacitat per poder generar comandes online”.

Aquest nou pas de la companyia significarà una inversió de 35 milions d'euros i està previst que s'acabi l'any 2023. Amb l'ampliació, el centre logístic tindrà un total de 280.000 metres quadrats que serveixen per distribuir les peces de roba a més de 2.100 botigues de 110 països diferents. El centre triplica la capacitat que Mango tenia fins ara i pot manipular fins a 75.000 peces de roba per hora. La de Lliçà és la planta central de la marca que també té vuit magatzems satèl·lit repartits pel món, des de Barcelona, fins a la Xina, els Estats Units o Mèxic.


Aquesta ampliació és una de les més importants de la companyia que preveu augmentar la venda per internet del 20% al 30%. La inversió permetrà enviar les comandes directament al client final i amb més rapidesa. Les instal·lacions actuals estan preparades per gestionar roba plegada i doblegada, amb cinc magatzems completament automatitzats que poden guardar fins a 20 milions de peces de roba a la vegada. El magatzem de peces de roba penjada, com abrics o americanes, té una altura de 25 metres i una capacitat per tenir alhora set milions de peces. Amb tota aquesta capacitat, Mango pot tenir fins a quatre setmanes d'estoc només a Lliçà.

Actualment el centre té una capacitat per expedir 140 milions de peces de roba a l'any i amb la nova ampliació es podria arribar als 300 milions de peces de roba. El sistema robotitzat permet al centre tenir preparades les comandes de les botigues en un termini de tres hores, entre que arriba la comanda i surt del centre logístic. La majoria de roba que arriba al centre ho fa per via marítima a través del port de Barcelona i gràcies al centre s'ha pogut reduir un 25% el cost productiu de Mango.

 

Una operària plega la roba en una de les capses en una de les cadenes de distribució del centre logístic de Mango a Lliçà d'Amunt Foto: ACN / Edu BatllesEn total hi ha més de 600 treballadors que estan distribuïts en els diferents magatzems i que fan alguns processos productius, com plegar la roba en capses o gestionar les cintes de distribució.

Reducció del deute

El 2016 Mango va tancar l'any amb un deute net de 617 milions d'euros. L'any 2018 el va aconseguir reduir a 315 i el 2019 es preveu que encara es pugui reduir una mica més, segons el director general, Toni Ruiz. "Mango serà capaç de tornar el deute net en els propers dos anys", ha detallat, tot i que no ha volgut avançar xifres ja que encara queden cinc setmanes per tancar l'any. A més, el Black Friday, ha explicat, els pot ajudar a acabar l'any amb unes bones xifres de vendes.

 

Participació