comptes

Junts ​presenta propostes d'inversió per un Granollers «més social, sostenible i amb un espai públic modern»

Diuen que decidiran el seu vot en funció de la seva implementació

per Redacció , 21 de novembre de 2019 a les 12:55 |
Els regidors de Junts | Junts per Granollers
Junts per Granollers ha fet públiques les propostes que han fet arribar a l'equip de govern del PSC per incorporar als Pressupostos per l'any que ve, i que es votaran al ple de dimarts. Segons han destacat en un comunicat, tenen l’objectiu de fer possibles totes aquelles actuacions, més urgents, "que permetin continuar avançant en una ciutat que ofereixi més oportunitats, amb un espai públic millorat i més verda i sostenible".
 

En primer lloc, un gruix de les propostes que defensa Junts per Granollers correspon a les vinculades a millorar l’atenció social i generar noves oportunitats de creació de llocs de treball. Destaquen les següents:

-Línia de subvenció a les petites i mitjanes empreses per les contractacions de persones majors de 40 anys i/o en situació d’atur de llarga durada, bonificant la cotització de la Seguretat Social durant els 6 primers mesos. 


-Iniciar la construcció d’una residència per a la gent gran, acordant amb la Generalitat de Catalunya la concertació de places.

-Construir un nou camp de futbol a la zona sud del parc Firal. 


-Assumir la gestió del banc d'aliments per a persones amb emergència social per permetre que les entitats solidàries puguin dedicar-se a projectes innovadors i de caràcter menys assistencial. 

-Realitzar una auditoria interna a l’Ajuntament per millorar-ne la gestió interna i optimitzar els programes i recursos econòmics. 
 

En un segon ordre de prioritats, des de Junts es proposen una sèrie de punts pel perfeccionament dels equipaments i una aposta per la millora de la mobilitat i la sostenibilitat:

-Crear una ludoteca municipal per generar un espai de joc, família i d'aprenentatge. 

-Reformar de forma integral el pavelló del Parquet per tal de millorar-ne els vestuaris, la pista, les grades, l'aïllament tèrmic i poder diversificar els seus usos. 

-Renovar i millorar els vestidors del camp de futbol del 1r de maig, la gespa del terreny de joc, l'enllumenat i el material. 

-Iniciar un pla de xoc de supressió de les barreres arquitectòniques d’arranjament de voreres. 

-Instaurar un servei de deixalleria mòbil, amb especial presència als barris més allunyats de les deixalleries fixes. 

-Destinar una partida a l’estudi de la implantació del pagament per generació. 
 
I per últim, "una millora substancial de l’espai públic per modernitzar la ciutat en aquells indrets que fa temps que necessiten una actualització". En aquest àmbit, destaquen mesures com:
 
-Reformar la plaça de Roca Umbert, ubicant-hi un aparcament soterrani dissuassori i acondicionant-la en superfície, obrint-la a l'espai públic. 

-Reformar la plaça del Lledoner a través d'un procés participatiu i fer una plataforma única als seus voltants per crear un espai més segur i de major convivència entre els veïns. 

-Reformar la plaça Baragé, fent-la un espai polivalent vinculat amb el parc Torras Villà a través d’una passera per a vianants sobre l’avinguda del Parc. 
 
 

 

Participació