comptes

ERC presenta una bateria de propostes pels Pressupostos de Granollers

Els republicans demanen al PSC que s'obrin a negociar i "que no s'escudin en la seva majoria absoluta per tal d'evitar fer política"

per Redacció , 21 de novembre de 2019 a les 12:36 |
Els regidors d'ERC, durant la presentació de les propostes | ERC Granollers
El grup municipal d'ERC a Granollers ha fet públiques la bateria de propostes que han fet arribat a l'equip de govern socialista de Granollers per incorporar als Pressupostos pel 2020 que es votaran al ple de dimarts que ve. Els republicans insisteixen en la idea de fer de la capital del Vallès Oriental "una ciutat més dinàmica, cohesionada i republicana" i esperen que el PSC "s'obri a negociar aquestes propostes, de la mateixa manera que ho va fer amb les ordenances, i que no s'escudin en la seva majoria absoluta per tal d'evitar fer política i arribar a un consens amb la oposició".

Pel que fa a les propostes, els republicans demanen:


-Implantar un sistema de deixalleries mòbils a diferents punts de la ciutat, per tal de fomentar el reciclatge i contribuir a la lluita contra l’emergència climàtica, i que complementi el servei de la deixalleria municipal. Creuen que així s'afavoriria el reciclatge i s’evitarien els desplaçaments en cotxe a la deixalleria.  

-Inversions de millores als barris per a dinamitzar comercialment l'entorn, començant per una dotació econòmica per proveir d’enllumenat nadalenc als barris. A partir de la participació ciutadana, realitzar comissions de treball obertes, formades per sectors representatius de cada barri i amb un paper particularment central de les associacions de veïns i comercials i amb l’acompanyament i el suport de tècnics de l’Ajuntament, que dissenyin inversions en els barris per tal de dinamitzar comercialment l’entorn. 


-Compromís i priorització per a l’estudi de la gestió pública del subministrament d’aigua.

-Augmentar la reserva pressupostaria per a la compra d’habitatge públic fins a un mínim de 1 milió d’euros per tal d’ampliar el parc públic.


-Destinar 2 milions d’euros durant aquest mandat per al desplegament de les polítiques de mobilitat amb bicicleta, prioritzant el desplegament de la xarxa pedalable i d’aparcaments segurs durant els primers anys 2020 i 2021.

-Elaborar un Pla d’Usos del temps per endegar actuacions en perspectiva de gènere per promoure la conciliació laboral, familiar i personal.

-Ampliar la partida de pressupostos participatius a 1 milió d’euros.

-Elaborar un Pla Estratègic del Turisme i Promoció de la ciutat.

-Millores en equipaments educatius i centres cívics de la ciutat, per tal de millorar-ne la climatització, eliminar barreres arquitectòniques i millorar-ne l’accessibilitat.

-Per tal de promoure la pràctica esportiva, construir una pista poliesportiva coberta al Parc Firal de Granollers.

 

Participació